Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Ρωσία: Έναρξη ψηφοφορίας, έκκληση Πούτιν να προσέλθει ο κόσμος στην κάλπη

Οι πολλαπλές ζώνες ώρας στην αχανή έκταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημαίνει ότι η ψηφοφορία που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο της χώρας… δηλαδή τον γνωστό, έχει αρχίσει εδώ και αρκετές ώρες, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει την εξέλιξη της διαδικασίας στη χερσόνησο Καμτσάκα στις ακτές του Ειρηνικού!

Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της χώρας, ο 65χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει εξασφαλισμένη υποστήριξη περίπου του 70% των εκλογέων (69% σύμφωνα με την εταιρία VTsIOM), δέκα φορές το εκτιμώμενο ως ποσοστό του δεύτερου δημοφιλέστερου, του ηγέτη του κομουνιστικού κόμματος, Πάβελ Γκρουντίνιν, που κυμαίνεται γύρω στο 7% στις δημοσκοπήσεις!

Πάντως «Κυριακή κοντή γιορτή», σύντομα θα ξέρουμε το ποσοστό της επανεκλογής τους στο προεδρικό αξίωμα και στην ανανέωση της θητείας του ως ο ισχυρός ανήρ του Κρεμλίνου, το οποίο θα τον οδηγήσει στην κορυφή των ηγετών της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας με κριτήριο τα χρόνια που υπηρέτησαν.

Παρότι η υποστήριξη των Ρώσων πολιτών στο πρόσωπο του Πούτιν είναι αναμφισβήτητη όσο και κατανοητή, μελανό σημείο στις εκλογές είναι η απουσία του Αλεξέι Ναβάλνι, ίσως του μοναδικού ανθρώπου που ασκεί κριτική στον Πούτιν. Τον καταδίκασαν για διαφθορά, με τον ίδιο να μιλάει για δίωξη-εφεύρημα του Κρεμλίνου, με αποτέλεσμα να του απαγορεύσουν τη συμμετοχή.

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και ίσως να εξηγεί και τη στάση του Κρεμλίνου απέναντι στον Ναβάλνι, είναι η πιθανή μη προσέλευση στις κάλπες ακόμα και 110 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, διότι απλά δεν βλέπουν τον λόγο να πάνε, επειδή θεωρούν την άνετη εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν σίγουρη. Έχετε την τύχη της Ρωσίας στα χέρια σας, είναι το μήνυμα που τους διαβιβάζει το Κρεμλίνο, ζητώντας την προσέλευση του κόσμου στις εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: