Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν Σε Τσίπρα: «Εσύ Είσαι Μικρός, Δεν Ξέρεις…»! Η Ειρωνεία Του Αλέξη

Ο Ερντογάν είχε το λόγο κατά τη συνέντευξη τύπου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν αναφέρθηκε στο Κυπριακό. Εκείνη τη στιγμή, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε απαξιωτικά στον Ελληνα Πρωθυπουργό πως εκείνος ως νεαρότερος στην ηλικία δεν γνωρίζει το θέμα:

«Τα βήματα που θα καταβάλλουμε ειδικά στο Κυπριακό, θα είναι προς την κατεύθυνση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Ο κύριος Τσίπρας, καταλαβαίνω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του, εξανίσταται για την συνέχιση του προβλήματος. Βλέπω ότι η πείρα που αποκόμισα από την διαδικασία είναι πολύτιμη. Αν είχε
εφαρμοστεί η πρόταση Ανάν, δεν θα είχαμε τα προβλήματα με τα στρατεύματα. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε το στραβοπάτημα και φτάσαμε εδώ»!

«Στο Κυπριακό είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το θέμα μένει ανοικτό. Υπάρχει πάντα συζήτηση για το ποιος φταίει. Αγαπητέ μου φίλε πρόεδρε είναι ανοιχτό γιατί υπήρξε μια παράνομη εισβολή. Η ελληνική Δημοκρατία στο σύνολό της είναι ένα κράτος Δικαίου και ελευθερίας», είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ειρωνεία Τσίπρα για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν τη Συνθήκη της Λωζάνης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε γείτονες και πρέπει να συζητάμε. Σήμερα με τις δηλώσεις του εδώ, συνειδητοποιώ πως μάλλον το προηγούμενο διάστημα μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ζητάει. Αν τη ζητούσε αναθεώρηση, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία για να συμφωνήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα. Ακόμα και στο ζήτημα που έθεσε για τη Θράκη, μίλησε για ορθή τήρηση όχι αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: