Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία - Κουρδία Συμμαχία .. Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ισπανός Βασιλιάς: το δημοψήφισμα στην Καταλονία είναι εκτός νόμου 

Ερντογάν ή νέο- σουλτάνος: το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν είναι εκτός νόμου 

« Viva la Ανεξαρτησία: Το ιρακινό Κουρδιστάν υποστηρίζει την προσδοκία της Ανεξαρτησίας στην Καταλονία» 

« Ο Φαλάχ Μουσταφά, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG), δήλωσε στον Σπούτνικ ότι οι Ιρακινοί Κούρδοι υποστηρίζουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έλαβαν χώρα την 1η Οκτωβρίου. 

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αντιταχθούμε στις απαιτήσεις άλλων εθνών που είναι παρόμοιες με τις δικές μας προθέσεις. Από το 1905 έχουν διεξαχθεί 105 δημοψηφίσματα στον κόσμο και, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, 26 από αυτά είχαν ως αποτέλεσμα επιτυχία και οδήγησαν στην διακήρυξη της ανεξαρτησίας «, δήλωσε ο Μουσταφά.» 

https://sputniknews.com/ 3 Σεπτεμβρίου 2017 

« Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΒΙ καταδίκασε τους διοργανωτές του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Καταλονία καθότι είναι εκτός του νόμου. 

Σε τηλεοπτική διεύθυνση στο έθνος, είπε ότι η κατάσταση στην Ισπανία είναι κρίσιμη» http://www.bbc.com/news 3 Σεπτεμβρίου 2017 

« Η Καταλανική Ανεξαρτησία και τα Φαντάσματα του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου.» 

« Φτάνοντας στη Βαρκελώνη το 1938 κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, ο Ernst Toller έγραψε: «Η πιο εντυπωσιακή εμπειρία που έχει ένας ξένος στη Βαρκελώνη είναι η λειτουργία της δημοκρατίας». Το 2017, κάτι παρόμοιο με την επανάληψη της ιστορίας εκτυλίσσεται στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπου η δημοκρατία δίνει μηνύματα και γίνεται αιτία που αξίζει να αγωνιστεί κάποιος» https://sputniknews.com/ 3 Σεπτεμβρίου 2017 

Από την Καταλονία στη ΘΡΑΚΗ και από εκεί στα Δαρδανέλια. Το γλυκό δένει 

Η Δυτική Θράκη μέσω μεθοδεύσεων οδηγείται σε συνθήκες ημερών Καταλονίας; 

Αυτό που παίζεται στις μέρες μας στον γεωπολιτικό και ενεργειακό διάδρομο Δαρδανέλια- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Αν. και Δυτ. Θράκη είναι πρωτόγνωρο. 

Τα Μάτια όλων είναι στραμμένα στα ΣΤΕΝΑ. 

ΠΡΟΣΟΧΗ 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.. έρχεται 

Μετά το Κουρδικό ακολουθούν όλα τα γεγονότα που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: