Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ζητά η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»

Σε τίτλο του με άρθρο η «Αυτοκτονία της λογικής», ο Ηλίας Κανέλλης στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» ονομάζει «λογική» να αναγνωρίσει η Ελλάδα τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Ο γνωστός για τις «απόψεις» του Ηλίας Κανέλλης, αποκαλεί τους Έλληνες «κολλημένους στην κοσμάρα μας», επειδή «εκφράζουμε συχνά την περηφάνια μας που καταφέραμε να υπάρχει στα βόρεια σύνορά μας μια μικρή χώρα που ο OHE την αναγνωρίζει με το προσωρινό όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κάνουμε ότι δεν ξέρουμε πως σε όλο σχεδόν τον κόσμο τη χώρα αυτή τη λένε Μακεδονία, αρκεί που εμείς μπορούμε να την αποκαλούμε ΦΥΡΟΜ ή ΠΓΔΜ. Έτσι άλλωστε λύνουμε εμείς εδώ τα «εθνικά» προβλήματα. Δημιουργώντας εχθρούς και, στη συνέχεια, συντηρώντας τους, αποδεχόμενοι μια προσωρινή λύση, προσδοκώντας τη μέρα που θα είμαστε τόσο ισχυροί ώστε να επιβάλουμε την ιδεοληψία μας. Η Ελλάδα που ηττάται, αυτό ξέρουμε, αυτό θέλουμε».

Σύμφωνα με τον Ηλία Κανέλλη είναι «ιδεοληψία» να μην παραχωρούμε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Ότι τα Σκόπια έκλεψαν ένα ελληνικό όνομα και προσπάθησαν να σφετεριστούν την αρχαία μακεδονική ιστορία, ισχυριζόμενα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες του δεν ήταν Έλληνες, ουδόλως ενοχλεί τον «αρθρογράφο» της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», για τον οποίο το εθνικό ξεπούλημα είναι «λογική» και η υπεράσπιση της αλήθειας, της ταυτότητάς μας και της ιστορίας μας «αυτοκτονία».

Ο ίδιος επίσης στρέφεται και κατά της εθνική ομάδας νεανίδων του χάντμπολ, η οποία δεν αποδέχθηκε την παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας και αποχώρησε από αθλητική διοργάνωση στα Σκόπια.

«Κάπως έτσι, στην επικράτεια της ευήθειας που συχνά πλημμυρίζει τη γαλάζιά μας χώρα, ένα δήθεν εθνικό θέμα γίνεται αφορμή για ακόμα μια φαρσοκωμωδία. Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, η Εθνική Νεανίδων του χάντμπολ, η οποία μετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Σκόπια, αποχώρησε από τη διοργάνωση επειδή η φανέλα των παικτριών της γείτονας έγραφε Μακεδονία. Πού ζουν οι παράγοντες του αθλήματος, με εξωγήινους νόμιζαν ότι έπαιζαν; Δεν έχουν ξαναπάει σε διεθνή οργάνωση να δουν τι συμβαίνει με τους αθλητές αυτής της χώρας; Δεν έχουν ποτέ εισπράξει την ειρωνεία των ξένων για την ακατανόητη ελληνική εμμονή;».

Η τήρηση της ενδιάμεσης συμφωνίας και της διεθνούς νομιμότητας θεωρείται από τον Ηλία Κανέλλη «ακατανόητη ελληνική εμμονή». Και συνεχίζει:

Οι παράγοντες του χάντμπολ νεανίδων προτίμησαν την (ηρωική) αυτοκτονία της λογικής. Αυτή την αυτοκτονία επέλεξε τις προάλλες να τη βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο οποίος φώναξε τις αθλήτριες και τα μέλη της Ομοσπονδίας στην Προεδρία για να τους δώσει συγχαρητήρια επειδή είχαν στάση ευθύνης και μπλα-μπλα-μπλα. Στάση ευθύνης η εγκατάλειψη μιας μάχης;».

Εάν παρατηρήσατε, προσπαθεί να πείσει ότι είναι «λογική» ο ενδοτισμός. Η λέξη «λογική» στις αράδες του Ηλία Κανέλλη υφίσταται βιασμό και κατάργηση της κοινής λογικής. Δεν θα αναφερθούμε σε Ορθό Λόγο, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ ούτε ξέρει ποιος είναι αυτός.

«Λυπάμαι αλλά η επιλογή της αποχώρησης από ένα ανταγωνιστικό πεδίο μιας ομάδας ελληνικών συμφερόντων δεν επιτρέπεται ούτε για συμβολικούς λόγους. Στον ανταγωνισμό πέφτεις με τα μούτρα για να νικήσεις τους άλλους, δεν παραιτείσαι για να βεβαιώσεις τον εαυτό σου ότι είσαι ο καλύτερος. Ο πραγματικός κόσμος δεν είναι η Βουλή των Εφήβων ούτε ο ελληνικός ανορθολογισμός. Ο πραγματικός κόσμος μάς καλεί να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, εργατικότητα και λογική τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι. Το κάναμε ποτέ; Μόνο όταν μας υποχρέωσαν με το ζόρι. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν γιατί, στη χώρα του παραμυθιού, έχουμε μείνει και θα μείνουμε ακόμα για καιρό στα Μνημόνια».

Μπορεί Τα ΝΕΑ να αλλάξαν ιδιοκτησία αλλά οι Κανέλληδες συνεχίζουν το τροπάρι τους. Ενάντια στην κοινή Λογική, στην υπερηφάνεια του λαού μας, στην ιστορική αλήθεια και την ψυχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: