Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

"Τι ευχαριστεί πολύ τον Χριστό" (Ρεπορτάζ Χριστού)

"Προσευχή για την ανάπαυση των Ψυχών "
Η προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών αν γίνεται καθημερινά, δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στον Χριστό, αλλά και το εισιτήριο του Παραδείσου στον Προσευχόμενο γιατί είναι η πιό "λεπτή, ανιδιοτελής πράξη"!

Άγγελος: "Πως αισθάνεσαι τώρα; 

Ψυχή: "Πολύ καλύτερα και αισθάνομαι ελαφροτερος, αλλά μπορείς να μου πεις πως βρέθηκα έτσι ξαφνικά εδώ; " 

Άγγελος: "Αυτό το τμήμα του Ουρανού φημίζεται για το φώς του... Αγγίζει περισσότερο τον Χριστό και τους Αγίους και δεν είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε. Δεν είναι βέβαια ο Παράδεισος..."

Ψυχή: "Εγώ τι καλό έκανα και ήρθα έτσι ξαφνικά εδώ;  Δεν συνέβη κάτι στον Ουρανό που να δικαιολογεί την μετάθεση μου αυτή και ξέρω ότι οι κρίσεις από τον Κύριο δεν έγιναν ακόμα.."

Άγγελος: "Εσύ μπορεί να μην έκανες. Έκανε όμως κάποιος άλλος για εσένα.."

Ψυχή: "Ποιός είναι αυτός; Μπορώ να τον ευχαριστήσω και να του το ανταποδώσω;" 

Άγγελος: "Δεν μπορείς γιατί αυτός είναι εκεί χαμηλά. Βρίσκεται δηλαδή εν Ζωή..." 

Ψυχή: " Μπορεί ένας ζωντανός να επηρεάσει τη θέση ενός κεκοιμημένου; 

Άγγελος: " Και όχι μόνο μπορεί να επιφέρει την ανάπαυση αλλά και την σωτηρία κάθε ψυχής, αρκεί να μνημονεύει και να ευχαριστεί τον Κύριο όπως θα το έκαναν και αυτές αν ζούσαν..." 

Ψυχή: "Θα το έκαναν για τον εαυτό τους, άντε και για τους συγγενείς τους, δεν είναι κοινότυπο αυτό; "

Άγγελος : "Κοίταξε εκεί κάτω ποιός σε μνημονεύει αυτή τη στιγμή..."
Η ψυχή κοιτάζει μέσα από ένα πανοραμικό πλάνο που εστιάζει σε έναν άνθρωπο τη στιγμή της προσευχής του στον Χριστό και ακούει τις ενδόμυχες ευχές του που απευθύνει στον Κύριο παρόλο που αυτές εκπέμπονται χωρίς ήχο ...
Ψυχή: "Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο και αναρωτιέμαι πως μνημονεύει το όνομα μου;" 

Άγγελος: "Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Κυρίου και του δίνει μεγάλη ευχαρίστηση... Δεν είναι βέβαια μόνος, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά σας μνημονεύουν..." 

Ψυχή: "Πες μου σε παρακαλώ αυτή την εμπειρία την επωφελούμαι εγώ; "

Άγγελος:"Και εσύ αλλά πρωτίστως σε σένα ο Κύριος πληρώνει το αντίτιμο"... 

Ψυχή: "Ο άνθρωπος δεν κερδίζει τίποτα" 

Άγγελος: " Εσύ τι λες θα φήσει ο Κύριος τέτοια αγάπη απλήρωτη; Ανιδιοτέλεια σε όλο της το μεγαλείο και αφοσίωση στον Κύριο χαρακτηρίζουν τον Πιστό...Πόσο θα πληρωθεί αυτός; Μήπως η αιωνιότητα είναι λίγη;" 

Ψυχή: "Πόσο τον θαυμάζω και πόσο στενοχωριέμαι που εγώ δεν μπόρεσα όσο ζούσα να κάνω κάτι τέτοιο... Δεν μου το είπε και κανείς. Τώρα συνειδητοποιώ την αξία της πράξης αυτής, αλλά πες μου και κάτι ακόμα: Στη ζωή του ανθρώπου δεν θα υπάρξουν εμπόδια και δοκιμασίες που θα τον αποσπάσουν από το ευγενικό και θεάρεστο έργο του; "  

Άγγελος: "Όσο πιστεύει τόσο και θα μεγαλώνι η προστασία του Κυρίου και της Παναγίας γιατί η πίστη είναι ο κινητήριος μοχλός που αποκαθιστά την επαφή μας με το Θεό..." 

Ψυχή: "Γιατί δεν ειδοποιείτε τους Πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χριστιανού αυτού; Όλοι θα σωθούν και θα δεχθούν την ευλογία του Θεού..Ειδοποιείστε τους σας παρακαλώ γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μια τέτοια πράξη οδηγεί στον παράδεισο και την αιώνια ευδαιμονία..." 

Άγγελος: "Η αξία της πράξης είναι γνωστή από τους Ιερείς που καθήκον έχουν να ενημερώνουν και να παροτρύνουν τους πιστούς ...Η ευχαρίστηση που δίνει στον Θεό κάθε τέτοια πράξη διδάσκεται μεν, αλλά προέρχεται από τα βάθη της ψυχής που αν δεν συμφωνήσει και γίνει αυτή από τυπικό καθήκον, χωρίς συντριβή καρδιάς, δεν έχει την ουσία που πρέπει και θεωρείται ως μη γενόμενη .... Για αυτό η ελευθερία να επιλέξει ο άνθρωπος τις κινήσεις του δεν συνιστά παρεμβολή από τον Χριστό που ευλογεί μόνο τις εθελούσιες και μετά από πολύ πίστη πράξεις και προσευχές του...Η "φροντίδα" όμως των ψυχών ανυψώνει τον πιστό και ευχαριστεί τον Θεό υπερβολικά...Τόσο πολύ αγαλιάζεται, ώστε δεν χαλάει το χατήρι τους και ικανοποιεί κάθε "εν Χριστώ" επιθυμία... Αν επέστρεφες στη ζωή και γνώριζες για την ιδιαίτερη αυτή προσευχή, τι θα έκανες;   

Ψυχή: "Κάθε ημέρα χωρίς να αφήσω να περάσει ούτε μία, θα έγραφα σε μια σελίδα τα ονόματα των Κεκοιμημένων και ταυτόχρονα με την αέναη προσευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με" θα του ζητούσα να αναπαύσει τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων αλλά κυρίως εκείνων τα ονόματα των οποίων θα διάβαζα από την σελίδα ... Όσες περισσότερες πρόσθετα στην λίστα αυτή, τόσο μεγαλύτερη αγαλλίαση θα δεχόταν και η δική μου ψυχή..." 

Ακολουθείστε τη συμβουλή της ψυχής γιατί μεταφέρει το θέλημα του Ιησού ... Βοηθείστε να γίνει πιο ελαφρύς ο Σταυρός του Μαρτυρίου Του !!! 

+++

Δεν υπάρχουν σχόλια: