Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Βαριές απώλειες των Τούρκων από επιθέσεις Κούρδων ανταρτών του PKK

Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσαν την Τρίτη πολύνεκρη επίθεση με θύματα Τούρκους στρατιώτες στην κυρίως κουρδική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι αντάρτες του PKK έστησαν ενέδρα σε φάλαγγα με τουρκικά στρατιωτικά οχήματα, με εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους στις άκρες του δρόμου και με βολές όλμων, σκοτώνοντας 15 Τούρκους στρατιώτες.

Στην ίδια επίθεση καταστράφηκαν και επτά οχήματα του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του PKK που μίλησε στο ARA News.

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα οχήματα που καταστράφηκαν ήταν φορτωμένα με βαριά όπλα και πυρομαχικά «που θα χρησιμοποιούνταν ενάντια στον κουρδικό λαό».

«Η επιχείριση ενάντια στον τουρκικό στρατό την Τρίτη απέτρεψε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, απώλειες μεταξύ του κουρδικού λαού», πρόσθεσε μιλώντας στο ARA News.

Τη Δευτέρα οι αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε ένα τμήμα ασφαλείας στην επαρχία Μπινγόλ, σκοτώνοντας πολλά μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου και ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια: