Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αυστηρό μήνυμα προς εξωμότες: Η Ελλάδα αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα από τον δήμαρχο Χειμάρρας

Είναι ξεκάθαρη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Όποιος συνεργάζεται με δυνάμεις εχθρικές ως προς τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα θα αντιμετωπίζει κυρώσεις.

Ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος Χειμάρρας στη βόρεια Ήπειρο, Γιώργος Γκόρος ή αλλιώς Γκιέργκι Γκόρο -όπως συστήνεται τον τελευταίο καιρό ως «εξαλβανισμένος»-, συνεργάστηκε εκτενώς με το καθεστώς Ράμα εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Εξαιτίας της αντεθνικής συμπεριφοράς του, η οποία έπληξε πρωτίστως τους δημότες του, η ελληνική κυβέρνηση του αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα, αφήνοντάς του την αλβανική, αφού τόσο επιθυμεί να είναι Γκιέργκι και όχι Γιώργος.

«Τα τελευταία χρόνια της θητείας του στο Δήμο Χειμάρρας, ο Γκιέργκι Γκόρο, Δήμαρχος
Χειμάρρας, ουκ ολίγες φορές παρενέβη σε αποφάσεις και ενέργειες που έπληξαν καίρια τα συμφέροντα Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας είτε πρόκειται για εθνικά, ιδιοκτησιακά, κοινοτικά ή θρησκευτικά δικαιώματα. Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του για την ισοπέδωση του ναού του Αγίου Αθανασίου και για την ισοπέδωση 18 κατοικιών στο κέντρο της κωμόπολης. Σε συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές ο κ. Γκόρος έχει επιδοθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο περιουσιακής αποψίλωσης των συμπατριωτών του», γράφει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα «tachydromos.org».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή αποτελεί πράξη παραδειγματισμού για τους Έλληνες πολίτες που σφετερίζονται την ελληνική ιδέα και πράττουν κατά των συμφερόντων της Ελλάδας στη Βόρεια Ήπειρο.

«Είναι κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελληνικής Πολιτείας να αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια των πολιτών, όταν εκείνοι με τις ενέργειές και τις πράξεις τους διαβάλλουν το ελληνικό έθνος. Η απόφαση έχει υπογραφεί, ήδη, από τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ)».

Η εποχή της ατιμωρησίας για τους εξωμότες τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: