Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Προχωρά κανονικά η συγκρότηση παραστρατιωτικού ισλαμιστικού στρατού στην Τουρκία

Συνεχίζει κανονικά να «χτίζει» τον αφοσιωμένο παραστρατιωτικό ισλαμιστικό στρατό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το σύνθημά του «πόλεμος μέχρι το 2023» ερμηνεύεται από πολλούς ότι δεν εμπιστεύεται τον τουρκικό στρατό, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, και στόχος του είναι δημιουργήσει μια παραστρατιωτική δομή παρόμοια με του Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν, χρησιμοποιώντας ως υποκείμενο την εταιρεία μισθοφόρων ισλαμιστών SADAT.

Το καθεστώς Ερντογάν, όπως γράφει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News, υφίσταται μεγάλη ήττα τόσο στη Συρία όσο και στο βόρειο (τουρκοκρατούμενο) Κουρδιστάν, δηλαδή στη νοτιοανατολική Τουρκία, στον πόλεμό του ενάντια στους Κούρδους.

Οι ήττες ανάγκασαν τον Ερντογάν να επανεργοποιήσει την JİTEM, την υπηρεσία πληροφοριών της χωροφυλακής, η οποία στρατολογεί χωρικούς ως κατασκόπους και πληροφοριοδότες στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές περιοχές.

Επίσης συστήνει παραστρατιωτικές μονάδες υπό την κάλυψη ότι είναι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας και σεκιούριτι. Μάλιστα σε αυτές τις εταιρείες ο Ερντογάν έχει δώσει το δικαίωμα οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο κυρίως όμως παραστρατιωτικός μηχανισμός του Ερντογάν είναι η SADAT, η οποία και έχει αναλάβει όλο το πρότζεκτ δημιουργίας ισλαμιστικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: