Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δεύτερη εισβολή ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Κύπρο- Η μεγάλη παγίδα που στήνεται κατά του Ελληνισμού

Του Ραφαήλ Αξιώτη

Για μία δεύτερη εισβολή μετά το 1974 ετοιμάζονται οι Τούρκοι προφανώς με τις ευλογίες της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, μιας και στήνεται η μεγάλη παγίδα στη Γενεύη κατά του Ελληνισμού. Μοιραίοι σε αυτή τη διαδικασία παράδοσης της Μεγαλονήσου, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος. Όπως είχαμε τονίσει και στο παρελθόν, ο Τσίπρας επιδιώκει να αναγάγει το Κυπριακό σε ευρωπαϊκό ζήτημα, πιστεύοντας λανθασμένα πως οι Ευρωπαίοι θα ταχθούν στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου, λόγω της ιδιότητάς τους ως χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Όμως η ευρωπαϊκή "διαιτησία" κάθε άλλο παρά φιλελληνική έχει δείξει ότι είναι, καθώς το Κυπριακό θα ενταχθεί στις ευρύτερες προσπάθειες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την
Άγκυρα.

Αυτό το γνωρίζουν και οι Τούρκοι και για αυτό θέτουν ακόμα πιο σκληρούς όρους στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου. Σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας κάλεσε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα να εγκαταλείψουν «τη θέση τους για μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις». Με άλλα λόγια, ο Ακιντζί επιβάλει τον παράνομο τουρκικό κατοχικό στρατό στην Κύπρο ως "εγγυητή της σταθερότητας" του νησιού, αλλά παράλληλα ζητάει στις διπλωματικές επαφές την εκδίωξη της ΕΛΔΥΚ από το νησί!
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το αίσθημα της ασφάλειας για τον τουρκοκυπριακό λαό δεν πρέπει να δημιουργήσει απειλή για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η πλειοψηφία του τουρκοκυπριακού λαού δίνει μεγάλη σημασία στην εγγύηση της Τουρκίας».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κάνει ούτε μία νύξη στις δηλώσεις του για την προκλητικότατη κίνηση Ακιντζί. «Δεν μπορώ να είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, πιστεύω όμως ότι με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν βήματα προς τα μπροστά κι αυτό προσπαθούμε», τόνισε ερωτηθείς εάν αισιοδοξεί για το Κυπριακό ενόψει της Γενεύης 2. Τόνισε ότι σε αγαστή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση «προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε ό,τι θετικό υπάρχει και να αμβλύνουμε ό,τι αρνητικό υπάρχει προσπαθώντας να έχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη και από το ευρύτερο πλαίσιο των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων. Διότι, όπως επισήμανε, οι ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν άμεση επίπτωση από τη μια ή την άλλη εξέλιξη και η ΕΕ στο σύνολο της. Μεταξύ άλλων είπε ότι σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, δεν θα έχουν να κάνουν οι περιπτώσεις μόνο με την απώλεια μιας ακόμα ευκαιρίας, αλλά και με την πιθανή ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οδεύουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό με τρομακτικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: