Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

312 τζιχαντιστές του ISIS σκότωσαν οι Κούρδοι σε δέκα ημέρες πολιορκίας της Ράκα

Η ηγεσία των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στις πρώτες δέκα ημέρες της πολιορκίας της πόλης Ράκα, στη βορειοκεντρική Συρία, απελευθέρωσαν τέσσερις συνοικίες και σκότωσαν 312 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Οι Κούρδοι έπιασαν ζωντανούς και επτά τζιχαντιστές.

Από την άλλη πλευρά έχουν σκοτωθεί 15 μαχητές των SDF και τραυματιστεί 21.

Από τους 312 τζιχαντιστές που σκότωσαν, οι Κούρδοι έχουν στην κατοχή τους 39 πτώματα τζιχαντιστών.

Στις σκληρές μάχες που δίνουν μέσα στη Ράκα, οι Κούρδοι κατάφεραν και κατέστρεψαν πολλές μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα βόμβες, βάρκες, όλμους και πυροβόλα των τρομοκρατών, ενώ κατέστρεψαν και ένα εργαστήριο εκρηκτικών.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους πήραν και λάφυρα πολλά όπλα των εξτρεμιστών και διαπίστωσαν ότι μεγάλος αριθμός είναι τουρκικής κατασκευής.

Επίσης κατέρριψαν και τέσσερα ντρον που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Ράκα, πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχει την ονομασία «Οργή του Ευφράτη».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συνασπισμός κουρδικών, αραβικών και ασσυριακών δημοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

*Στην κεντρική φωτογραφία Ασσύριοι χριστιανοί στο μέτωπο Ράκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: