Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Μόνο δέκα λεπτά θα έχει ο Τραμπ αν η Β. Κορέα εκτοξεύσει πύραυλο - Οι ειδικοί προειδοποιούν


Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για το πώς θα αντιδράσει - «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε δέκα με έντεκα λεπτά», αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής

Μόλις δέκα λεπτά έχει στη διάθεσή του ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά με στόχο τις ΗΠΑ. 

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τα
αντίποινα της Ουάσινγκτον από τη στιγμή που ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί εκτοξεύοντας πύραυλο με πυρηνικά. 

Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα, επισημαίνουν οι ειδικοί και προσθέτουν: «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε δέκα με έντεκα λεπτά», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής. 

«Οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει η βρετανική «Daily Mail», επικαλούμενοι τους ειδικούς. 

Τα όπλα της Πιονγιάνγκ αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες, Ντέιβιντ Ράιτ και Μάρκους Σίλει, οι οποίοι θεωρούν ότι: «Τα χρονοδιαγράμματα είναι σύντομα. Ακόμη και για τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν πολλά βήματα που μεσολαβούν για να γίνει αντιληπτή η ανίχνευση της εκτόξευσης γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως θα έχει μόλις δέκα λεπτά για να αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον».

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν που δείχνει ότι μπορεί να πλήξει την ηπειρωτική χώρα.

Οι ανησυχητικές αυτές εκτιμήσεις των ειδικών έρχονται λίγα 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου «Hwasong-12» (το βράδυ της Κυριακής) από την Πιονγιάνγκ. Ο πύραυλος έφτασε σε απόσταση 489 μιλίων (787 χιλιομέτρων) και σε ύψος 1312 μιλίων (2.111 χλμ).

«Η πυραυλική δοκιμή της Κυριακής αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο επιδόσεων που δεν είχαμε δει ποτέ από βορειοκορεατικό πύραυλο», ανέφερε ο Τζον Σίλινγκ, ειδικός στον τομέα της αεροδιαστημικής και εξηγεί τον συλλογισμό του: «Ο πύραυλος της Κυριακής εκτοξεύτηκε σκοπίμως στην υψηλότερη γωνία για να αποφύγει να πλήξει τις γειτονικές χώρες. Παρ' όλα αυτά, το εκτιμώμενο μέγιστο βεληνεκές ήταν 2.500 μίλια (4.000 χιλιόμετρα), σχεδόν η μισή απόσταση που απαιτείται (5.500 χιλιόμετρα) για να μπορέσει να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ (8.851 χλμ)».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Χαν Μιν-Κου δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η δοκιμή της Κυριακής ήταν «επιτυχής».

Ερωτηθείς εάν το πρόγραμμα πυραύλων της Βόρειας Κορέας αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι ανέμενε είπε ο Νότος, είπε: «Ναι». 

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: