Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

«Γκιουλενιστές» πέφτουν από μπαλκόνια και σκοτώνονται σε εφόδους της τουρκικής Αστυνομίας

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Τουρκίας από τον θάνατο του συγγραφέα Μουσταφά Χικμέτ Καγιαπαλί (Mustafa Hikmet Kayapalı), ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο και σκοτώθηκε την ώρα που η τουρκική Αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμά του για να τον συλλάβει.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 10 Μαΐου. Ο 59χρονος συγγραφέας θεωρούνταν ύποπτος για σχέσεις με την υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Αστυνομία της πόλης Μπαλικεσίρ (Αδριανούτρα ή Παλαιόκαστρον), στην αρχαία Αιολία, αποφάσισε την έφοδο στο διαμέρισμα του συγγραφέα επειδή είχε την πληροφορία ότι εκεί
πραγματοποιούνταν μυστική συνάντηση οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Καγιαπαλί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία, βγήκε στο μπαλκόνι όταν η Αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά του.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι υποχώρησε το κάγκελο και ο 59χρονος έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο.

Ο Καγιαπαλί είχε γράψει τέσσερα βιβλία σχετικά με τη θρησκεία και την οικογένεια.

Τούρκοι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν ότι είναι το δεύτερο περιστατικό υπόπτου που πέφτει από το μπαλκόνι του μέσα σε μια εβδομάδα.

Πριν μερικές ημέρες ο 41χρονος δάσκαλος Γκιουλτεκίν Παγιάτ (Gültekin Payat), έπεσε επίσης από το μπαλκόνι του, από δέκα μέτρα ύψος, όταν η Αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμά του, θεωρώντας τον επίσης ύποπτο ως «γκιουλενιστή».

Τούρκοι αντικαθεστωτικοί υποπτεύονται μήπως το καθεστώς Ερντογάν βρήκε νέο τρόπο να «απαλλάσσεται» από αντιφρονούντες με «βολικές» πτώσεις από μπαλκόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: