Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Μόνο μία λύση υπάρχει: πόλεμος χωρίς έλεος!

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απολαυστικός! Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο φανατικός οπαδός των τηλεοπτικών reality... αλλά ο άνθρωπος έδωσε συγκινητική μάχη, σώμα με σώμα, για να καταφέρει να μιλήσει πριν ξεκινήσει το survivor και να μη χάσει τη φιέστα που είχε στηθεί στη διώροφη μεζονέτα της Άνω Κυψέλης! Ελληνοτουρκική μάχη ήταν αυτή! Πάντως δεν εκμυστηρεύθηκε ποτέ και σε κανέναν, με ποιους ήταν... ούτε διέρρευσε ποτέ κάτι σχετικό...

Κατά τη διάρκεια όμως των ομιλιών στη Βουλή, πριν την ψηφοφορία, αποδείχθηκε τελικά ότι έχουν μεγάλο θράσος αυτοί οι Συριζαίοι, που και τη χώρα εγκλωβίζουν σε αέναα δεσμά και διάθεση να γυρίσουν στα παλαιά πόστα τους -τα λαγούμια των Εξαρχείων, δεν έχουν!

Για το πολυνομοσχέδιο είπαν με ανείπωτο θράσος και κοινή φωνή πως αποτυπώνει μια... δύσκολη και επώδυνη συμφωνία, αποτέλεσμα της... ναρκοθετημένης διαπραγμάτευσης, τόσο από τους δανειστές όσο και από την αντιπολίτευση και τα "κακά" ΜΜΕ, που δεν συντάσσονται με το "όραμα" Τσίπρα-Μαδούρο!

Θεωρούν δε πως ήταν μια δύσκολη συμφωνία με τείχη και δεσμά που... όπως πάντα, άλλοι φταίνε που η Ελλάδα αλυσοδέθηκε. Αφορά, όμως, όπως οι απίθανοι αυτοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωναν... στις λαϊκές τάξεις που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και επιθυμία τους είναι να τους εκπροσωπούν... για να μην ξαναγίνουν αόρατες...

Αυτό και αν δεν χαρακτηρίζει τον όρο "επαίσχυντο θράσος"... και"αναίσχυντο εμπαιγμό των πολιτών".

Η κυβέρνηση αυτή έχει φέρει στο Κοινοβούλιο το πιο επαχθές μνημόνιο -το 4ο, που αποτελεί ένα στρεβλό μείγμα... "πολιτικής αγυρτείας", το οποίο δεν βγαίνει με τίποτα, ενώ οι βουλευτές της σπεύδουν να υπερασπιστούν τους κυβερνητικούς διαπραγματευτικούς χειρισμούς και τη συμφωνία με τους θεσμούς, όχι για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, αλλά για τη "χλιδή της καρέκλας" και τα εισοδήματα που προκύπτουν απ' αυτήν. 

Η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά ψήφισε ακόμη δύο, χρεώνοντας τη χώρα συνολικά με πάνω απο 100 δισ. επιπλέον... των σχισμένων μνημονίων!

Η υπερψήφιση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας του 4ου μνημονίου, που περιλαμβάνει μέτρα που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, επιβεβαιώνει περίτρανα τον δόλο... καθώς και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους 153 τυχάρπαστους και πεινασμένους που το ψήφισαν, είναι, για να το εμπεδώσει και ο πλέον ηλίθιος, η παραμονή τους στην εξουσία και τα προνόμια που η παραμονή αυτή εξασφαλίζει... 

Η κυβέρνηση των Τσίπρα/Καμμένου, με ιδιαίτερη ευκολία περνάει τη μια "κόκκινη γραμμή" μετά την άλλη... σαν αεριωθούμενο! 

Η μόνη "κόκκινη γραμμή" που δεν θα περάσουν ποτέ, όσο τους παίρνει, είναι αυτή της εξουσίας, καθώς γι' αυτούς η εξουσία και τα οφέλη της έχουν καταστεί απόλυτος αυτοσκοπός! 

Χωρίς αυτήν θα είναι και πάλι κοινωνικά και πολιτικά "μηδενικά", που το μόνο που θα προκαλούν, είναι τα "γέλια" των πολιτών που θα τους βλέπουν!

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης, που όμως δεν ήταν, σε καμιά περίπτωση, νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής ανεύθυνης και άκρως επικίνδυνης κυβέρνησης, επικίνδυνων για τη χώρα ανθρώπων και οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα, την αγέλη του, καθώς και στο ακροδεξιό του δεκανίκι. Ναι, αυτόν που ηδονίζεται να απειλεί την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και ό,τι κινείται, αλλά και να γλείφει τον Βλαδίμηρο τον Πούτιν σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται! 

Τρελό σάς φαίνεται; Ναι... ξέρω, αλλά δεν μπορείτε ν' αμφισβητήσετε το γεγονός, πως οι εποχές που ζούμε δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα, αλλά περισσότερο με την παραψυχολογία και τη "Θεωρία Παβλόφ", για τα "εξαρτημένα αντανακλαστικά" των πολιτών αυτής της χώρας!

Πώς μπορεί κανείς να μη σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι περί αυτήν, έγιναν εχθροί του ελληνικού λαού και βάλλουν ευθέως κατά των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών, της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν μοχθήσει και παλέψει για πολλά χρόνια! 

Υφάρπαξαν με δόλο, ψέμματα και αρλούμπες την εξουσία, μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, για να δώσουν... δήθεν 12 δισ. παροχές και αντί αυτών φόρτωσαν στις πλάτες των ευκολόπιστων ιθαγενών 14,2 δισ. επώδυνα μέτρα, και άλλα 4,9 δισ. με την τελευταία απόφασή τους και το νέο, το 4ο μνημόνιο, το οποίο οι ίδιοι παραδέχθηκαν με ιδιαίτερο θράσος. 

Οι κυβερνητικοί μπαμπουίνοι ενδιαφέρονταν μόνο για δύο πραγματάκια: να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να μεταφέρουν τα δύσκολα, σε χρόνο που τοποθετείται στη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ήδη βρίσκεται προ των πυλών! 

Εργάζονται με τη σταλινική εκδοχή του ανταρτοπόλεμου -τη φιλοσοφία της "καμένης γης"... 

Επιδιώκουν πάλι, εις βάρος του ελληνικού λαού, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, ώστε με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα απ' το τέλμα! 

Γνωρίζουν καλά οι "αριστεριστές" μας, πως το όποιο χάος προκύψει ή παγιωθεί, τους δίνει λόγο ύπαρξης και γήπεδο να συνεχίσουν το βρώμικο παιχνίδι με το οποίο ανδρώθηκαν.

Συνοψίζοντας: χθες ψηφίστηκε το μνημόνιο No3 plus, με μέτρα για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο 2018, και το μνημόνιο No4 για την περίοδο μέχρι και το 2021 που αφορά σε κάθε περίπτωση, αποκλειστικά, στην επόμενη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση που θα ψηφίσουν οι πολίτες, και που σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρών, τουλάχιστον στη δεύτερη και υπο προϋποθέσεις στην πρώτη. Κοντός ψαλμός...

Για όλους εμάς δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά αντίσταση στα νέα επαχθή μέτρα, περιφρόνηση στα φρούδα αντίμετρα της "Αλεξίου φαντασίας" και "πόλεμος" χωρίς έλεος στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα οσα εκπροσωπεί!

* Ο Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: