Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος: Να μην αγωνιούμε για το πότε θα γίνουν τα γεγονότα, αλλά σε ποια κατάσταση θα είναι η ψυχή μας...

Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος

Ο Άγιος Φιλούμενος σε ένα γράμμα του γράφει κάτι που μας ενδιαφέρει όλους, αλλά πιο πολύ εμένα που μιλάω για τις προφητείες, του έστειλαν τα αδέρφια του ένα βιβλίο με προφητείες, και ο άγιος απαντά σας ευχαριστώ για το βιβλίο, που μου στείλατε, είναι αρκετά ωφέλιμο, βεβαίως εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να αγωνιούμε για το πότε θα γίνουν κάποια γεγονότα, αυτό που πρέπει να αγωνιούμε είναι όταν θα γίνουν τα γεγονότα σε ποιά κατάσταση θα είναι η ψυχή μας. Αυτό είναι πάρα πολύ επίκαιρο, και θα πρέπει κι εμείς να έχουμε λίγη αγωνία, όχι για το τι θα γίνει, όχι για το που θα γίνει, ούτε για το πότε θα γίνουν, και ο τόπος και ο χρόνος και η ποσότητα ανήκουν στο Θεό.

Αυτό που ανήκει σε μας και είναι αποκλειστική μας ευθύνη, είναι αυτά τα μεγάλα γεγονότα, που οι
άνθρωποι του Θεού προφήτεψαν, που και αυτός ο Άγιος Φιλούμενος προφήτεψε, ότι θα συμβούν, και ήδη έχουν αρχίσει να συμβαίνουν, πως θα μας βρουν εμάς. Εύχομαι όταν θα αρχίσουν τα σοβαρότερα γεγονότα, και όταν θα αναπτύσσονται, να μας βρουν εν Μετανοία, και αγρυπνία, και να επαγρυπνούμε στην καρδιά μας, την οικογένειά μας, στη Μητρόπολή μας,στη νήσο μας, στην Ορθοδοξία μας. και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε κι εμείς μερίδα από την ομολογία,από το μαρτύριο, του Αγίου Φιλουμένου. Το μαρτύριο του Αγίου Φιλουμένου ήταν προφητικό. Συνέβει το 1979. Λίγο αργότερα μαρτύρησε ένας Ρώσος νεαρός. Ο Ευγένιος Ραντιόνοβ. Του έκοψαν το κεφάλι οι Τσετσένοι. Αυτοί οι δύο μάρτυρες είναι οι πρώτοι άγιοι, της νέας τάξης του Αγίου Πνεύματος, το οποίο αναδεικνύει μάρτυρες και ομολογητές. Ακολουθούν πληθώρα μαρτύρων στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και σε άλλες χώρες, έχουν γεμίσει το κόσμο, Δόξα τω Θεώ. Μία εκκλησία που γεννά μάρτυρες, σημαίνει ότι έχει το Αγιο Πνεύμα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: