Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τρέμουν και έχουν λόγους...

Του Γιώργου Κράλογλου

Βλέπουν "εχθρούς"... Άρα είναι έτοιμοι να υπογράψουν. Επειδή όμως το "κόλπο" είναι παλιό έβγαλαν άλλο "σκελετό". Διεθνής συνωμοσία να αποσταθεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτεργάτες Σόιμπλε και Στουρνάρας. Οι άλλοι είναι ακόμη σκοτεινοί δάκτυλοι... Δεμάτια το σανό από τους 153 "...ψηφίσαμε μέτρα για να μη χάσει η Ελλάδα την πρώτη φορά αριστερά". Έτοιμοι για όλα αλλά τρέμουν. Γιατί; 

Η ανακατωσούρα που περίμεναν στην Ευρώπη με τις εκλογές ούτε τους βγήκε ούτε πρόκειται να τους βγει. Όπως ήταν περισσότερο από βέβαιο την πάτησαν και εδώ. 

Και ξέρουν ότι και οι Γερμανικές εκλογές δεν θα βγάλουν (ως αποτέλεσμα) τις προχειρότητες που έβαλαν στο ερασιτεχνικό μυαλό τους. 

Ο δρόμος τους είναι στρωμένος μόνο με αγκάθια. Και περπατάνε ξυπόλητοι. Οι δανειστές τους έχουν πάρει χαμπάρι πριν από εμάς. Τους κάνουν ό,τι θέλουν. Θα τους βάλουν να υπογράψουν αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει. Εμείς θα τα μάθουμε στο επόμενο Εurogroup στις 22 Μαΐου.

Αυτός είναι ο λόγος που επανέρχονται οι μπαμπούλες, οι ξένοι δάκτυλοι..., τα ξένα κέντρα... Και οι ντόπιοι κύκλοι υπονόμευσης… 

Γι' αυτό θολώνουν την ατμόσφαιρα. Ταράζουν τα νερά μέχρι τα μπάνια του λαού. Μέχρι τότε που θα ετοιμαστεί ο εφαρμοστικός νόμος της δεύτερης αξιολόγησης. 

Τότε θα μπει μπροστά και νέο παραμύθι ελπίδας. Με καλές νεράιδες που θα πάρουν την Ελλάδα και θα την βγάλουν στις αγορές, στο τέλος του 2017. Και τότε εμείς θα σκίζουμε πάλι τα μνημόνια...

Ξέρουν όμως ότι και εδώ παραφυλάει ο δράκος. Γιατί χρειάζεται τρίτη αξιολόγηση. Το "φιρμάνι" της δεύτερης αξιολόγησης δεν είναι αρκετό. Η γελιοποίηση τους είναι αναπόφευκτη... Δεν γλυτώνουν από πουθενά. 

Στο μεταξύ όμως ούτε για το χρέος θα πάρουν υπόσχεση των θεσμών, ούτε η δόση θα τρέχει (με τον ρυθμό που θέλουν), ούτε αντίμετρα θα φαίνονται στον ορίζοντα. Πως θα "ταΐσουν" τους σανοφάγους οπαδούς... τους;

Με τούτα και με τα άλλα όμως τα μπάνια του λαού θα περάσουν. Στο βάθος θα έρχεται ο Σεπτέμβριος του 2017. Ο Σεπτέμβριος της νέας φτώχειας. Των φετινών λουκέτων με απολύσεις και μεταναστεύσεις επιχειρήσεων και στελεχών. 

Αντίβαρο με επενδύσεις ή άλλες επιχειρηματικές δράσεις ούτε για δείγμα. Δεν πατάει στην Ελλάδα κεφαλαιούχος να σώσει την αριστερή κατάσταση... Άλλος λόγος δεν υπάρχει. 

Και εκεί (μέσα στο καλοκαίρι) θα φανεί η σημερινή τρεμούλα της κυβέρνησης. Η τρεμούλα που ξεπερνάνε με την, χωρίς προηγούμενο, μανία τους για εξουσία.

Ο εφαρμοστικός νόμος που θα φέρουν στη Βουλή και θα ψηφίσουν μόνο οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει μέσα τους ίχνος αριστερής συνείδησης. Ίχνος αριστερής ηθικής. Ίχνος αριστερού πιστεύω. 

Θα έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές την πλήρη παράδοση τους σε αυτό που οι αριστεροί αποκαλούν καπιταλισμό. Θα παραδώσουν την "καρδιά" και τα "φιλέτα" της κρατικής περιουσίας. 

Θα υπογράψουν συμφωνίες (με την μορφή προαπαιτούμενων) για την πώληση της ΔΕΗ και στην συνέχεια της ΔΕΣΜΗΕ, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ δεν θα έχουν προηγούμενο. 

Δεν θα τις συναντήσεις ούτε σε παρόμοιες των πρώην κομμουνιστών χωρών του Ανατολικού μπλοκ όταν πούλαγαν δυο-δυο τα κρατικά εργοστάσια σε συσκευασία ενός...

Η μετατροπή των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών επιπέδων (σε συνδυασμό με την φοροκλοπή δια της μεθόδου των εισφορών) σε εισοδήματα πείνας θα χαρακτηρίζει την εργασιακή και κοινωνική πολιτική που επίσης θα αποδεχθούν να εφαρμόσουν. 

Το ξερίζωμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που όμως έχουν υποσχεθεί στους κρατικούς υπαλλήλους μαζί με την αποψίλωση επιδομάτων και ειδικών μισθολογίων θα φέρει ξεριζωμό σε ότι λέγεται σήμερα πελατειακή σχέση. 

Στις επιχειρήσεις θα φέρουν το πάνω κάτω. Τίποτε από αυτά που προωθούνται σε νομοσχέδια για ρυθμίσεις επιχειρηματικών οφειλών στο κράτος ή τυχόν διευκολύνσεις με τα λεγόμενα αντίμετρα δεν πρόκειται να τα δούμε. Οι δανειστές τους έχουν ήδη προϊδεάσει για την άρνησή τους. 

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριστερός ιδεολογικός χώρος θα αδειάσει τον ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα. Για τους ΑΝΕΛ ό,τι και να πεις χαμένος λόγος είναι... Γι' αυτό και η ταραχή τους. Το 2018 θα παραμείνουν στην εξουσία (γιατί δεν έχουν αλλού να πάνε) αλλά δεν θα γνωρίζονται. Τότε θα φανεί η απόλυτη αλήθεια. Ότι πρόκειται για μια παρέα περαστικών που μόνο με ψέματα κατάφεραν να κυβερνήσουν. Και αυτή, τη μοναδική αλήθεια, προσπαθούν να αλλοιώσουν από σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: