Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ισόπαλοι Μακρόν - Λεπέν σε δημοσκόπηση

Ισόπαλους, με ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ ορισμένοι από τους συμμετέχοντες απάντησαν στα ερωτήματα μετά από την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19,5% ενώ ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν έρχεται τέταρτος, με ποσοστό 19%.

Η συμμετοχή αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 76-80%, ενώ η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα προβλέψεις για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Μικρό προβάδισμα Μακρόν σε δύο άλλες δημοσκοπήσεις

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, αλλά και ότι θα επικρατήσει της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, ο κ. Μακρόν προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων. Σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα, ο κ. Μακρόν καταγράφει πτώση 0,5%.

Η Λεπέν εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1% μετά από την επίθεση στο Παρίσι.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%.

Στον β΄ γύρο ο κ. Μακρόν προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση την κ. Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Εξάλλου, ο κ. Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 24% των ψήφων, έναντι 22% της κ. Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ipsos/Sopra/Steria που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου.

Οι υποψήφιοι της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν ακολουθούν με 19% έκαστος και σε αυτή τη δημοσκόπηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια: