Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Σκοπιανή εφημερίδα υποπτεύεται «πραξικόπημα» με «πλάτες» της αμερικανικής Πρεσβείας

Ο Ζόραν Ζάεφ, ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, SDSM, φέρεται να είχε μυστική συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VECER.

Η σκοπιανή εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα γραφεία του SDSM στις 05.00 το απόγευμα.

Ο Μπέιλι ήρθε με το επίσημο αυτοκίνητο του, φρουρούμενος από σωματοφύλακες και με πολυάνθρωπη συνοδεία ανθρώπων της αμερικανικής Πρεσβείας.

Το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας, που υποστηρίζει το εθνικιστικό «μακεδονικό» κόμμα του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, Έλληνα εξωμότη Νίκολα Γκρούεφσκι (Νικόλας Γκρούιος), σημειώνει ότι «είναι προφανές ότι το SDSM πηγαίνει για ένα σενάριο πραξικοπήματος στη χώρα, προκειμένου να εφαρμόσει μαζί με τα αλβανικά κόμματα την λεγόμενη πλατφόρμα των Τιράνων στη χώρα».

Οι υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικιστές των Σκοπίων καταγγέλλουν ότι υπάρχει «αμερικανοκίνητος» δάχτυλος για να συγκυβερνήσουν οι σοσιαλιστές με τα κόμματα της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια, ώστε να διαπραγματευτούν την αλλαγή του ονόματος του κρατιδίου κι αφού βρεθεί λύση η Ελλάδα να άρει τα βέτο που έχει επιβάλλει προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Αλβανοί από την πλευρά τους, που αποτελούν το 25% του σκοπιανού πληθυσμού, ζητάνε να αναγνωριστεί η αλβανική ως επίσημη γλώσσα του κράτους και άλλα δικαιώματα που σύμφωνα με τους ψευδομακεδόνες εθνικιστές καταργούν τη «μακεδονική ταυτότητα» του κρατιδίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: