Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κομουνιστική Νεολαία Ιταλίας: Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας - «Πουλάει τον λαό του» (photo)

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Μέτωπο Κουμμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ρώμη για τον εορτασμό της 60ής επετείου της Συνθήκης της Ρώμης.

Χαρακτηριστική είναι και η αφίσα που φτιάχτηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να είναι σκεπτικός και με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ από κάτω αναγράφεται:

«Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος, εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα».

Μάλιστα στην επίσημη σελίδα του Μετώπου της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ενόψει της προγραμματισμένης ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα απόψε στις 21:00 στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Σαπιέντζα προκειμένου να μιλήσει για την
Ευρώπη και να διαδώσει ακόμα εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες η κυβέρνησή του στην Ελλάδα -σε πλήρη συνέχεια των προκατόχων του- πέρασε αντιλαϊκά και κοινωνικής ''σφαγής'' μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζοντας ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα "λαϊκή” και "Αριστερή”, διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Δεν είναι ευπρόσδεκτος ο Τσίπρας»

«Ο Τσίπρας και οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνουν τη λαϊκή αντίσταση και αποπροσανατολίζουν τους νέους και τους εργαζόμενους κρύβοντας την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την ψευδαίσθηση ότι στο εσωτερικό της και στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει μία πολιτική ικανή να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της λαϊκής τάξης και να εγγυηθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον. Δεν έχει σημασία πίσω από ποια μάσκα κρύβεται, ένας υπηρέτης των αφεντικών δεν μπορεί να μας δώσει μαθήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτος. Έξω ο Τσίπρας από το Πανεπιστήμιο!», καταλήγει το κείμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια: