Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανήγγειλαν πολεμική ενέργεια κατά της Ελλάδας μέχρι το καλοκαίρι!

Μετά τον λεκτικό πόλεμο με την Ολλανδία και την Γερμανία , ο Τούρκος Σουλτάνος ετοιμάζεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα με αφορμή το διαγωνισμό εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο και πιθανούς τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αναφέρει προκλητικά και ξεκάθαρα τουρκική εφημερίδα .

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει χάσει το μέτρο και το όριο στις διεκδικήσεις του απαιτώντας απίστευτα πράγματα, αλλά το πλέον παράξενο είναι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι τον αντιμετωπίζουν με «ψυχραιμία» (αλλιώς λέγεται αυτό στην Ελλάδα), μη κατανοώντας ότι έτσι τον εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο να ζητά και άλλα. 

Ο «πόλεμος λέξεων» μεταξύ της Άγκυρας και της Δυτικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων θα ακολουθηθεί από την επικείμενη σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, με αφορμή την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, τονίζεται στο δημοσίευμα .

Η απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου να μην εκδώσει τους στρατιωτικούς στην Τουρκία, αποδεχόμενο τον ισχυρισμό τους ότι δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη χώρα τους προκάλεσε «ακραίο εκνευρισμό» στην Άγκυρα και ακολούθησε έντονη ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών.

Αφορμή ήταν η τουρκική πρόκληση γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια στην 21η επέτειο της ελληνικής-τουρκικής αντιπαράθεσης στο τέλος του Ιανουαρίου.

Αυτή η τελευταία αντιπαράθεση ανάμεσα στην χώρα μας και την Τουρκία έχει προσθέσει όχι μόνο αβεβαιότητα και αγωνία στην Ελλάδα σε σχέση με τις συχνές απειλές από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό θέμα .

Η Ελλάδα σε ενδεχόμενη νέα εισβολή μεταναστών και προσφύγων, έχοντας φτωχή υποδομή και κακή διαχείριση και έχοντας ήδη θέμα με τους υπάρχοντες πρόσφυγες, θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια: