Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αρθρογράφος του Ερντογάν: «Να βάλουμε φωτιά στη Δύση πριν επιτεθούν στην Τουρκία»

Ο Γιακούμπ Κόσε (Yakup Köse), σκληροπυρηνικός αρθρογράφος υποστηρικτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star Daily, κάλεσε τους Τούρκους και την τουρκική κυβέρνηση με άρθρο του τη Δευτέρα «να βάλουν φωτιά στη Δύση» πριν η Δύση καταλάβει την Τουρκία, όπως μεταδίδει το Turkish Minute.

«Είναι ανώφελο να περιμένουμε τον εχθρό [να δράσει]. Ας βάλουμε φωτιά σε εκείνους που θέλουν να βάλουν στη χώρα μας φωτιά. Τουλάχιστον, η ιδέα και μόνο ότι «εάν προσπαθήσετε να έρθετε στη χώρα μας, μπορούμε να έρθουμε σε εσάς πρώτοι», θα πρέπει να εντυπωθεί τόσο στο έθνος μας όσο και στη Δύση. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι για να το κάνουμε αυτό και όσοι βρίσκονται στη διακυβέρνηση πρέπει να το γνωρίζουν!…» έγραψε ο Κόσε στη στήλη του τη Δευτέρα, ισχυριζόμενος ότι η Δύση ίσως να προσπαθήσει να καταλάβει απευθείας την Τουρκία ύστερα από την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Κόσε, που πέρασε χρόνια στις τουρκικές φυλακές κατηγορούμενος για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης İBDA/C και αποφυλακίστηκε το 2015, όλες οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν όταν ιδρύθηκε η Δημοκρατία της Τουρκίας ήταν η εγκαθίδρυση εκφυλισμένων δυτικών αξιών στην Ανατολία.

«Η ψυχή της Ανατολίας που τη φυλάκισαν σε 783.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα με το σύνθημα «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο» [ένα σύνθημα του Κεμάλ Ατατούρκ] σπάει τις αλυσίδες. Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα το έθνος και το κράτος δείχνουν μια κοινή θέληση να σπάσουν τις αλυσίδες που μας φόρεσε η Δύση. Είναι αυτή η απόφαση που πανικοβάλει και φοβίζει τη Δύση», έγραψε ο Κόσε, ισχυριζόμενος ότι η Δύση απέτυχε να καταστρέψει την παραπάνω λαϊκή βούληση χρησιμοποιώντας το κίνημα του Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και άλλους εσωτερικούς «παίκτες».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Δύση συντάσσεται με τους οπαδούς του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, συμπληρώνει ο ίδιος.

«Ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αιτίες πολέμου, όπως την απαγόρευση σε κορυφαίους Τούρκους αξιωματούχους να εισέλθουν στις χώρες τους, φανερώνει τον μεγάλο πανικό που έχουν περιέλθει. Με αυτό τον πανικό, είναι πιθανό να αποπειραθούν να καταλάβουν την Τουρκία, που απέτυχαν να το κάνουν χρησιμοποιώντας εσωτερικούς παίκτες», προσθέτει ο Κόσε, καλώντας τους Τούρκους και την κυβέρνηση «να βάλουν φωτιά στη Δύση» ως ένα προληπτικό και αποτρεπτικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: