Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

"Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο - στέλνουν 400 πιλότους και Β-52 σε Συρία και Ιράκ"

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε την αποστολή σε εγγύς χρονικό διάστημα 400 πιλότων και βομβαρδιστικών B-52 σε Ιράκ και Συρία.Σύμφωνα με το Υπ.Άμυνας που δημοσιεύει ένα ανακοινωθέν τα βομβαρδιστικά B-52 θα εγκαταλείψουν την αεροπορική βάση στη Dakota του βορρά για ν΄αναπτυχθούν σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και να « συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας κατά της Daech σε Ιράκ, Συρία ».

Πρόκειται για στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress που θα τα χειρίσονται γύρω στους 400 αμερικανούς πιλότους. Τα αεροσκάφη οφείλουν να συμμετέχουν σε « σε καθημερνή βάση σε αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ ». Σύμφωνα με τις πηγές τις αμερικανικές αυτή είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια που οι ΗΠΑ στέλνουν σε αποστολή τα στρατηγικά βομβαρδιστικά τους που έχουν αναπτυχθεί στη Β Dakota.

Το B-52 Stratofortress είναι ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό υπερχητικό στην αντίδρασή του και δράση μεγάλου βεληνεκούς. Μπορεί να μεταφέρει ως και 31.500 kg βόμβες και να πετάξει σε ύψος 50.000 πόδια. Είναι στην υπηρεσία της πολεμικής αεροπορίας τβων ΗΠΑ από την δεκαετία του 50.

Η συμμαχία των USΑ που πολεμάει την Daech από το 2014 σε Συρία και Ιράκ αποτελείται από 69 χώρες. Οι αεροπορικές επιδρομές από αυτή τη συμμαχία συχνά οδηγήθηκαν συνέβαλαν στην εξουδετέρωση επίγειων επιχειρήσεων του συραικού στρατού και των συμμάχων του κατά της Daech. Στη Συρία εν αντιθέσει με το Ιράκ αυτή η συμμαχία παρεμβαίνει χωρίς τη συναίνεση του σριακού κράτους ή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Washington Post ανέφερε την Τετάρτη την ανάπτυξη μιας δύναμης αμερικανών στρατιωτών στη Συρία « αποτελούμενη από 1.000 στρατιώτες που πήραν θέση στη Hassaka ». Πολλοί χιλιάδες άλλοι στρατιώτες αμερικανοί αναπτύχθηκαν στο Koweït σε αμεριακανική στρατιωκή βάση .

Πηγές καλά πληροφορημένες αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος ήδη έδωσε τη συγκατάθεσή του στο στρατό των ΗΠΑ να παρέμβει στρατιωτικά στη Raqqa για ν΄αποφύγει επέμβαση εκεί του συραικού στρατού και των συμμάχων του

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: