Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τώρα είναι που αρχίζει το πάρτι...

Του Γιώργου Κράλογλου

Ο Τσίπρας κόβει και την καλημέρα σε όποιον τολμήσει να πει την λέξη Μερκελιστής, Γερμανοτσολιάς ή μνημονιακός. Ο Παππάς φέρνει τους Γερμανούς που έδιωχνε ο ΣΥΡΙΖΑ… Ο Καμμένος κάνει χαρακίρι για τον Μουζάλα… Ο Σπίρτζης πουλάει κράτος και κλαίει . Ο Σκουρλέτης μετακομίζει… στις Σκουριές. Και κάποιοι, αφελείς, νομίζουν ότι το "κελεπούρι" ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει. Ας το νομίζουν…

Μπορεί ίσως να μεταλλαχθεί. Ας πούμε, σε πατριωτικό μέτωπο κάθαρσης ή λαϊκής δικαίωσης… Με νέα πρόσωπα και άλλες φυλές…

Αλλά να φύγει δεν φεύγει. Ξεχάστε το. Το έργο που ξέρετε, στην 40χρονη μεταπολίτευση συνεχίζεται με άλλα χρώματα…

Μην μας παρασύρει η λαϊκή αγανάκτηση. Η οργή αυτών που λέγονται άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ή μεσαία τάξη και ζητάνε να φύγει ο Τσίπρας και οι αριστεροί από την εξουσία. Αυτοί δεν μετράνε για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι καθολικοί έκαναν το καλύτερο Πάσχα της ζωής τους. Περιχαρακωμένοι στα σύνορά τους αφού (μόνο με το "τυράκι" της αξιολόγησης και της ρύθμισης του χρέους) είχαν την κυρία Τασία και τον Τσίπρα να "υποδέχονται" πρόσφυγες και μετανάστες...

Στην Τουρκία έκαναν "Ραμαζάνι" που ο Τσίπρας τους "έβγαλε" απρόσμενα λεφτά από την Ε.Ε. Αν δείτε και ανδριάντα του Τσίπρα στην Σμύρνη μην ξαφνιαστείτε…

Και όμως, παρά το τσίρκο της Τρίτης στην Βουλή, υπάρχουν ακόμη κάποιοι (δυστυχώς και στην αγορά) που βλέπουν, μετά τη Βουλή, (αν είναι δυνατόν...) ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει ο Τσίπρας...

Αλλά δεν βλέπουν πως ο Καμμένος (μετά την αναβάθμισή του από κομπάρσος σε "πρωταγωνιστή") φυλάει το χέρι του Τσίπρα…

Δεν βάζω το δικό μου χέρι στην φωτιά για το τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Καμμένο όταν διαπιστώσει ότι δεν τον βολεύει… 

Παρατηρώντας όμως τι ετοιμάζει στους Καραμανλικούς (που δεν τον βολεύουν… μετά την εκλογή Μητσοτάκη), γίνεται ξεκάθαρο ότι το μέλλον Καμμένου είναι στα χέρια του Τσίπρα. 

Οπότε ο Καμμένος είναι ο πρώτος από τους τόσους όσους… που δεν θα ρίξουν τον Τσίπρα.

Να όμως και μερικοί άλλοι (εκτός τους Καρανίκες) που ακούν ότι θα πέσει ο Τσίπρας και βγάζουν ίκτερο…; 

Το 2009 γνωστή γερμανική πολυεθνική θέλησε να γίνει στρατηγικός επενδυτής της ΔΕΗ. Οι Φωτόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ (μεταγραφή από ΠΑΣΟΚ) πέταξαν με τις κλωτσιές και τους Γερμανούς και την Διοίκηση της ΔΕΗ. Χθες ο Σκουρλέτης μίλησε για συμπράξεις με ιδιώτες στην ΔΕΗ. Την πλειοψηφία των οποίων θα έχουν οι ιδιώτες!!! 

Το 2012-2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε την κόκκινη παντιέρα του ξεσηκωμού , στις Σκουριές, ενάντια στους κατακτητές της Καναδικής Eldorado. Σήμερα ο Σκουρλέτης προτείνει σύμφωνο μη επιθέσεων στις Σκουριές… και υπογράφει την επένδυση.

Το 2014 οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωναν κατοίκους ενάντια στο πέρασμα του TAP των Αζέρων από ελληνικό έδαφος. Χθες ο Σκουρλέτης ανακοίνωσε τα εγκαίνια του TAP…

Το 2013-2014 ο ΣΥΡΙΖΑ σύσσωμος έδιωχνε τους Κινέζους από τον Πειραιά και τον ΟΛΠ . Την περασμένη εβδομάδα ο Παππάς (στον ΟΛΠ) προσκαλούσε για εξαγορές λιμανιών και έργων υποδομής Αμερικάνους, Κινέζους και όποιον επενδυτή βρίσκεται, κατά τύχη, στην Ελλάδα.

Το 2005 με τις νύξεις για εξαγορά των 14 κρατικών αεροδρομίων, από τους Γερμανούς , ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωνε τους ελεγχόμενους εργατοπατέρες . Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον Σπίρτζη να κλαίει… Αλλά πούλησε τα αεροδρόμια μέσα σε δύο μήνες!! 

Το 2015 ο Τσίπρας υπογράφει, με το Τρίτο μνημόνιο, μια λίστα 29 αποκρατικοποιήσεων στην κορυφή της οποίας (μαζί με ΕΥΔΑΠ, ΕΥΤΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΦΑ, ΔΕΣΜΗΕ, Ναυπηγεία) είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι πωλήσεις θα γίνουν μέσα σε δύο χρόνια!!! 

Το 2013-14 ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των κρατικών υπαλλήλων. Σήμερα 180 κρατικοί Οργανισμοί (από τους περίπου 2000 αγνώστου προσφοράς και ουσίας) που απομυζούν τους φορολογούμενους είναι άγνωστοι και για τα πόσα λεφτά παίρνουν!!! 

Όλοι αυτοί είναι "προσκεκλημένοι" στο πάρτι του Τσίπρα δώστα όλα… Σε πιστή αντιγραφή του Τσοβόλα δώστα όλα…

Βεβαίως η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Σύμφωνοι. Υπάρχει όμως η φτωχοποίηση που φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Υπάρχει η ανεργία . Υπάρχουν οι όμηροι φορολογούμενοι. Υπάρχει και το 4% που ακόμη πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε το πάρτι μπορεί να "πουλάει" ελπίδα…΄Άρα ποιος και γιατί να στείλει τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση όταν τα δίνει όλα ως κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: