Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τελευταία στιγμή απεφεύχθη επίθεση στα πυρηνικά του Βελγίου

Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου φαίνεται πως ετοίμαζαν τα αδέρφια El - Bakraoui που αιματοκύλησαν αυτή την εβδομάδα τιςΒρυξέλλες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν υπό στενή παρακολούθηση τον διευθυντή του ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη των πυρηνικών της χώρας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες τα αδέρφια Bakraoui καμικάζι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα παρακολούθησης έξω από το σπίτι του εν λόγω στελέχους προκειμένου να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι βελγικές Αρχές διέταξαν δυνάμεις του στρατού να παραταχθούν έξω από τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας για ενίσχυση της ασφάλειάς τους. Μια απόφαση που όπως αποδείχθηκε έδρασε αποτρεπτικά για τα τελικά σχέδια των βομβιστών αυτοκτονίας των Βρυξελλών.

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ασφαλείας της ΕΕ

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων, πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας, η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται. 

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

"Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο" δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: