Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ: «Εύκολα θα κατέβαζαν τα τουρκικά μαχητικά»

Τα εύσημά του έδωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ στους Έλληνες πιλότους.

Aν και εύκολα θα κατάρριπταν τα τουρκικά μαχητικά, δεν το κάνουν και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση παρά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ΕΕΧ και την δεδομένη τουρκική επιθετικότητα.

«Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», είπε

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Σ.Λαβρόφ ήταν το Κυπριακό, οι περιφερειακές και διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Ο Σ.Λαβρόφ είναι άριστος γνώστης του Κυπριακού προβλήματος και ήταν ξεκάθαρη η θέση του υπέρ της κατάργησης των εγγυήσεων, ενώ η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική. Ο Σ.Λαβρόφ ευχαρίστησε τη Λευκωσία για τη δήλωσή της και τη γενικότερη στάση της μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16 και τόνισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή της ως παράγοντας σταθερότητας ενώ δεν παρέλειψε να συζητήσει για τον τομέα της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: