Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Τι άλλο θα ρίξει ο Τσίπρας πριν πέσει

Του Γιώργου Κράλογλου

Το καράβι στα χέρια του Τσίπρα δεν θα βρει λιμάνι είτε με πλήρωμα τους 153 είτε ναυτολογήσει Λεβέντες... Αμερικανοί, δανειστές και κρατικοδίαιτοι θα τον αφήσουν μεσοπέλαγα όταν, για να σωθεί, θα πετάξει όλο το "έρμα". Η Ελλάδα όμως που ξέρουμε δεν θα γυρίζει πίσω από εκεί που θα την ναυαγήσει ο Τσίπρας.

Ζητούμενο λοιπόν είναι τι επιδιώκουν δανειστές, κρατικοδίαιτοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι και "επενδυτές" που έχουν πλευρίσει το καράβι του Τσίπρα και του δημιουργούν την αίσθηση ότι τον στηρίζουν και τον οδηγούν σε απάνεμα νερά.

"Έρμα" για την ελληνική οικονομία, κατά την άποψη όσων στηρίζουν τον Τσίπρα (με το πρόσχημα ότι αποτελεί το νέο) είναι το κράτος και όπου έχει χωμένη φανερά ή όχι την ουρά του όπως οι Τράπεζες.

Η συρρίκνωση και το "προσφυγικό" των εργαζομένων που έρχεται στο 2016 από την μια το αποδεικνύει και από την άλλη παρουσιάζει μερικές σκηνές του "έργου" που θα ακολουθήσει .

Το κρατικό "έρμα" λοιπόν προορίζεται για την θάλασσα των αριστερών ονείρων... Και θα αδειάσει πριν πέσει ο Τσίπρας και έλθει ο "νέος" που θα υποσχόμενος την δική του ανάπτυξη θα εξαφανίσει τα υπόλοιπα...

Και τώρα ας κάνουμε μια διαδρομή στο τι έρχεται με το 2016, όχι από αυτά που πουλάει για όνειρα και ελπίδες ο Τσίπρας, αλλά από αυτά που μεθοδεύει. 

Η πολιτική ΕΝΦΙΑ σε συνδυασμό με το περιουσιολόγιο που ετοιμάζει ο κομισάριος φορολογίας Αλεξιάδης είναι προγραμματισμένη ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει πριν από το Πάσχα και θα ανατινάξει ότι έχει απομείνει σε αυτό που ακόμη αποκαλούμε αγορά ακινήτων. 

Εάν προσθέσετε και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που θα γίνουν σε έκταση που δεν φαντάζεστε (η απαλλαγή θα μείνει στα λόγια για το 90%) τα ακίνητα θα προσφέρονται σε τιμές αυτοκινήτου και με δύο τηλεοράσεις δώρο για τους πρώτους δέκα αγοραστές…

Το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με τα όσα ισχύουν στα Κρατικά Νοσοκομεία θα θυμίζουν Σοβιετία όχι της Μόσχας αλλά του ανατολικού Σοβιετικού μπλοκ και της Αλβανίας…

Πέρασε μάλλον στα ψιλά ο διωγμός των άλλων παιδιών… από τα Κρατικά Νοσοκομεία από ινστρούχτορες και μπολσεβίκους που θα αναλάβουν την κρατική περίθαλψη αλά- Σοβιετία με διωγμό εκείνων που θεωρούν ότι έχουν και εργασιακά δικαιώματα. 

Αυτό θα ανοίξει δρόμους προς την ιδιωτική περίθαλψη διευρύνοντας βέβαια τον ανταγωνισμό αλλά σώζοντας τον κλάδο που σήμερα υποφέρει. 

Στην Παιδεία ο μέγας εκσυγχρονισμός Φίλη αφού βολέψει τον κομματικό στρατό κατοχής του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που αποτελεί τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στον διωγμό μαθητών των Σχολείων προς την ιδιωτική εκπαίδευση γιατί εκτός από μπολσεβίκικα… πρέπει να μάθουν και ελληνικά. 

Και ο διωγμός αυτός από την κρατική στην ιδιωτική Παιδεία θα φθάσει μέχρι τα κρατικά Πανεπιστημιακά αχούρια και έτσι θα ανοίξει η πόρτα στην ιδιωτική πανεπιστημιακή παιδεία που είναι στόχος των δανειστών και των επενδυτών. 

Στην ενέργεια οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ οι οποίες θα ξηλωθούν κανονικότατα γιατί οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα θυμηθούν αιφνιδίως… ότι πιέζονται από την Ευρωπαική Ένωση για άνοιγα της αγοράς και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο…

Όλα μάλιστα τα ανοίγματα θα γίνουν δια χειρός Σκουρλέτη γιατί και ο Τσίπρας και οι δανειστές αυτόν ξέρουν και αυτόν εμπιστεύονται...

Βεβαίως ο Σκουρλέτης όπως και ο Σπίρτζης θα χτυπιόνται στο κλάμα και στην σκασίλα... αλλά τι να κάνουν που πίσω τους έχουν ξένους δακτύλους...

Ρίξτε μια ματιά στην ειδησεογραφία των ημερών για την αναβάθμιση του ρόλου του ΑΔΜΗΕ (ρεπορταζ Χ. Φλουδόπουλου). Συνδυάστε τα με τα σχέδια της ΔΕΗ σε προγράμματα διασυνδέσεων. Προσθέστε τώρα και την γνωστή θέση ΣΥΡΙΖΑ "Η ΔΕΗ δεν θα πωληθεί" και θα καταλάβετε μια χαρά που πάμε και στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο. 

Οι επενδυτές και εδώ, με πρωταγωνιστές του Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Αμερικάνους, να παρακολουθούν είναι ήδη έξω από την πόρτα της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη. Ρωτήστε και την ΓΕΝΟΠ γιατί ανησυχεί και ίσως σας πει την αλήθεια… 

Από την ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ, τα κρατικά αεροδρόμια, τον ΟΛΠ, το Ελληνικό και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ακολουθούν, ας πάμε σε ότι έχει απομείνει στις υποδομές και την κρατική περιουσία . Και εδώ σημειώστε ότι ενώ όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν αδρανοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ ,όλο το 2015, (καθόλου τυχαία) οι Αρχές που διαχειρίζονται παραλίες, ακτές, εκτάσεις, δάση, παλαιά κτίρια, δωρεές, και άλλα κρατικά ακίνητα πήραν φωτιά από προχθές και τα παραπάνω θα αλλάξουν χέρια (τα περισσότερα) μέσα στο 2016. 

Παράλληλα θα ακολουθήσουν οι υδρογονάνθρακες, το υπέδαφος, τα νερά, τα υπόλοιπα λιμάνια, οι μεταφορές μαζί με κάπου 2000 κρατικούς Οργανισμούς το κλείσιμο των οποίων πάει και έρχεται από το 2010. Μέσα στο 2016 (νωρίς-νωρίς) θα ακούσετε για ενίσχυση της κοινωνίας και της φτωχολογιάς από την κρατική περιουσία. Κρατείστε τα και μετρήστε πόσοι κρατικοί υπάλληλοι θα μείνουν μετά από αυτό το "έρμα" που θα πέσει στην θάλασσα για να σωθεί το καράβι του Τσίπρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: