Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Οργισμένοι Κούρδοι μαχητές μπαίνουν στην Τουρκία για εκδίκηση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η δολοφονία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Κούρδου Tahir Elçi,
έχει εξοργίσει τους Κούρδους μαχητές και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Άγκυρα έχει παρατηρηθεί ότι αυτές τι μέρες ένοπλα τμήματα Κούρδων μπαίνουν από την Συρία μέσα στην Τουρκία με σκοπό να εκδικηθούν με κάθε μέσο αυτή την δολοφονία που αποδίδουν στο βαθύ ισλαμικό κράτος του Ερντογάν. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ίδιος ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, δήλωσε πως τον Tahir Elçi τον δολοφόνησαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του γνωστού Κούρδου πολεμάρχου, Bayık Bucak, Κούρδοι μαχητές του συριακού κλάδου του ΡΚΚ που πολεμούσαν εναντίον των Τουρκομάνων της Συρίαςκαι εναντίον των Τζιχαντιστών, έχουν πάρει εντολή να εισβάλλουν στην Τουρκία για να πάρουν εκδίκηση για την δολοφονία του Tahir Elçi. Οι ένοπλες αυτές ομάδες εισέρχονται ομαδικά από διάφορες απόμακρες διόδους από την Συρία, με στόχο να προβούν σε σαμποτάζ σε βάρος του τουρκικού στρατού γι” αυτό και υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στις περιοχές αυτές.

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους Ρώσους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν κατά της Τουρκίας με τη οποία είναι οργισμένοι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συμμαχίας Κούρδων και Ρώσων την πληρώνουν ακριβά οι Τουρκομάνοι της Συρίας.
Σίγουρα το νέο αυτό μέτωπο με τους Κούρδους δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για την Τουρκία του νέου σουλτάνου, Ταγίπ Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: