Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ρωσία - Τουρκία . Οι αιτίες πολέμου υπάρχουν. Αναζητείται η κατάλληλη αφορμή

Η Τουρκία ήταν και είναι η κακομαθημένη χώρα σε μια σημαντική γωνιά της υδρογείου. Παραδοσιακά έχει καταφέρει να ακολουθεί τα συμφέροντα της μην σεβόμενη τις σχέσεις της με τους γείτονες αλλά και με άλλα έθνη. 

Η χειρότερη ίσως διεθνή της πολιτική ήταν η προσπάθεια της να αναπτύξει το λεγόμενο μουσουλμανικό τόξο, προωθώντας τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων σε γείτονες χώρες όπως στα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Παρομοίως αισθητή ήταν η συμμετοχή της και στην Αραβική Άνοιξη αλλά και στην στήριξη και ανάπτυξη του Τζιχαντισμού κάτω από τις ευλογίες της Δύσης. 

Με την ανάμιξη της Ρωσίας στη Συρία, διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες. Θα ανεχθεί ο Πούτιν να
πολεμάει του τζιχαντιστές και να βλέπει την Τουρκία αφενός να τους εφοδιάζει και αφετέρου να αγοράζει λαθραίο πετρέλαιο;; Είναι ο Πούτιν αχυρένιος Ηγέτης όπως οι περισσότεροι στις χώρες του ΝΑΤΟ;;

Κατά συνέπεια αναμένουμε μια ταχύτατη κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας. Πρώτα σε οικονομικό επίπεδο με επιβολή οικονομικών κυρώσεων που θα προκαλέσουν σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις στη Τουρκία και μάλιστα πολύ γρήγορα. Όμως ο πραγματικός πόλεμος Ρωσίας - Τουρκίας θα έρθει μόλις δοθεί η κατάλληλη αφορμή. Και αυτή η αφορμή μάλλον θα είναι ένα επεισόδιο στο Αιγαίο όπως έχουν προφητεύσει οι Άγιοι της Ορθοδοξίας. Ας κρατήσουμε μια κουβέντα του Άγιου Παϊσιου. Οι Ρώσοι είπε θα χτυπήσουν την Τουρκία, όχι για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά για τα δικά τους συμφέροντα. Ποιός θα πίστευε μια τέτοια εξέλιξη;;; να που σήμερα διαμορφώνονται οι συνθήκες μιας Ρωσικής επέμβασης που θα είναι και ταχύτατη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: