Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Μετράνε μήνες. Χρόνο δεν βγάζουν

Του Γιώργου Κράλογλου

Επιτέλους μόνοι θα πουν ο Τσίπρας, ο Φλαμπουράρης, ο Παππάς, ο Σκουρλέτης και οι παρατρεχάμενοι των λεγομένων "προεδρικών" όταν ο ένας μετά τον άλλο στην κυβέρνηση θα σκορπάνε από το προσκλητήριο εφαρμογής του "πρώτης φοράς" αριστερού μνημονίου. Το σοκ όμως θα έλθει όταν το 2016 το τσίρκο θα παίζει μπροστά σε άδειες καρέκλες. 

Γιατί είναι και αυτό το άτιμο το 63% που έσυρε ο Τσίπρας στο ΟΧΙ για δείξει στην Μέρκελ πως μπορεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο και να αλλάξει σε μια νύχτα το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Και άρα, κυρα-Μέρκελ, δώστε μου λεφτά να κάνω τον πρωθυπουργό… 

Αυτή η πλειοψηφία των "θεατών" του τσίρκου θα τον ανακαλύψουν τον Τσίπρα σε όποιο πολιτικό
κυβερνητικό σχήμα επιδιώξει να κρυφτεί για να ξαναβγάλει κουνέλια της αριστεράς… από το μαύρο μαγικό καπέλο. 

Κεντροαριστερά σχήματα με την προσφερόμενη σήμερα πολιτική κουρελαρία από τα ρετάλια της αντιπολίτευσης υπάρχουν και ίσως θελήσουν να δώσουν παράταση στην "φόρα" του Τσίπρα. Αλλά και οι ίδιοι ξέρουν ότι αποκλείεται να πείσουν. 

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος ή να τα βγάλει πέρα με ό,τι διαθέτει η "ομάδα" ή να εφοδιαστεί "δυνάμεις" αλλά από εκεί που δεν υπάρχουν...

Αυτό βλέπει από προχθές και ο Λαφαζάνης, γνωρίζοντας από μέσα τις αριστερές αντοχές όλων των αποχρώσεων, και μιλάει για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πολύ σύντομα. 

Γιατί ανεξάρτητα από τα αριστερά καλπάκια των ταχυδακτυλουργών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο, όπως και το δεύτερο και το πρώτο (το τέταρτο δεν θα αργήσει), δεν απαιτεί μόνο υπογραφή για να τρέξουν οι δόσεις. Θέλει και εφαρμογή. 

Οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν θέλουν μόνο την έγκριση της Βουλής. Χρειάζονται και αφομοίωση από την κοινωνία. 

Τα 86 δισ. ευρώ δεν θα έλθουν σε τσουβάλια αλλά σε σταγονόμετρα. Και οι δόσεις θα χορηγούνται... μετά από "ιατρικές" αξιολογήσεις. 

Το ΔΝΤ δεν θα αρκεστεί στις κουβέντες για τα ισοδύναμα αλλά θα ψαλλιδίσει ό,τι κατά την γνώμη του περισσεύει σε αυτό που λέγεται κρατικός μισθός (κατά κύριο λόγο) αλλά και ιδιωτικός όσο η Ελλάδα επιμένει στον κρατισμό. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ντράγκι θα τρίξουν άγρια τα δόντια όταν ξεμπερδέψουν με το "καρκίνωμα" της ελληνικής ανακεφαλαιοποίησης. 

Αυτά βλέπουν όσοι κάθονται στον "πάγκο" της κυβέρνησης και σκέφτονται τι θα τους συμβεί αν ο Τσίπρας αλλάξει παράσταση στο τσίρκο και ζητήσει να πάρουν μέρος για να ξεγελάσουν τους θεατές. 

Και ένας - ένας παριστάνοντας τους ήρωες και τους συνεπείς προς τις ιδέες και τις αρχές τους (...ο Θεός να μας φυλάει και από δαύτους) αποχωρούν με ελαφρά πηδηματάκια...

Βεβαίως ο Τσίπρας και οι "προεδρικοί" δεν χάνουν τίποτε αφού "παίκτες" της ποιότητας του "πάγκου" τους είναι γεμάτη η κυβέρνηση και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν...

Αν εξαιρέσουμε την πανεύκολη δουλειά του Αλεξιάδη και προηγουμένως του Μάρδα που είναι να βάζεις φόρους και να διατάσεις να τους εισπράττουν, ποιος άλλος τομέας, ποιο άλλο υπουργείο, και ποια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να παρουσιάσει κάτι εκτός από τις προσλήψεις στις καθαρίστριες. 

Το υπουργείο Οικονομικών στέκεται ακόμη στο Σύνταγμα γιατί κάπου πρέπει να κάθεται ο Τσακαλώτος επειδή του είπανε ότι είναι υπουργός και αυτός το πίστεψε. 

Το υπουργείο Οικονομίας απλώς πιάνει χώρο και στο υπουργικό συμβούλιο και χωροταξικά αφού κανείς στην επιχειρηματική αγορά δεν καταλαβαίνει, εδώ και ένα χρόνο, τι ρόλο παίζει και ποια είναι η πραγματική χρησιμότητά του στην οικονομία. 

Το υπουργείο Παιδείας εκτός από το ότι απέκτησε θεατρική στέγη ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και έφυγε από τα μπουλούκια... αποκλείεται να δικαιολογήσει την ύπαρξή του στην αριστερή κυβέρνηση. 

Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Σκουρλέτη με μοναδική αρμοδιότητα να διώχνει επενδυτές και επενδύσεις δεν έχει ρόλο καθώς στην Ελλάδα δεν έρχεται επενδυτής ούτε για να φάει σουβλάκι...

Τα υπουργεία Εργασίας και Ασφαλίσεων θα είναι τα στέκια των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων του 2016. Τίποτε άλλο. 

Στα υπουργεία Ναυτιλίας και Υποδομών τι να κάνει ο Δρίτσας όταν η ναυτιλία έχει ήδη σηκώσει πανιά από την Ελλάδα αλλά και Σπίρτζης αφού οι υποδομές συνδέονται μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις...

Με αυτόν τον θίασο είναι αδύνατον να λειτουργήσει το τσίρκο ακόμη και ως μπουλούκι στην επαρχία. Εκεί την έχουν στημένη οι αγρότες. Και έτσι που τα έκανε ο Τσίπρας και με τους αγρότες δεν περνάει τα "μπλόκα"... Έστω και αν φορέσει το αρκουδοτόμαρο κεντροαριστερού... Οι μήνες του ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένοι. Το δεκανίκι των ΑΝΕΛ σύντομα θα σπάσει και για τους ίδιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: