Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτη εντολή Πούτιν. Ρωσική προεδρική εντολή για ...

Ο Ρώσος ηγέτης έδωσε προσωπική εντολή στο γενικό επιτελείο για την κινητοποίηση 150.000 στρατιωτών για την Συρία, για να « εξαφανίσουν» τον ISIS , μαζί με χερσαίες δυνάμεις από τις χώρες της δύσης οι οποίες συνασπίστηκαν μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, αναφέρει ο αραβικός τύπος.

Ήταν να μην « τα πάρει στο κρανίο» που λένε και οι πιτσιρικάδες , ο Ρώσος Πρόεδρος τώρα ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε. Τα τουρκικά ΜΜΕ τον κατηγορούν καθημερινά, σύμβουλος του Ερντογάν από υπερβάλλον ζήλο τον έβρισε χυδαία, ως δείγμα του οθωμανικού πολιτισμού.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται παρόλα αυτά, να προετοιμάζει μια τεράστια στρατιωτική αποστολή για να αναλάβει τον έλεγχο του προπυργίου της τρομοκρατικής οργάνωσης ισλαμικός στρατός, στην Raqqa.

Η πόλη έχει αυτο-ανακηρυχθεί σε πρωτεύουσα του ISIS στην Συρία και επιτηρείται από 5.000 «takfiri» τρομοκράτες.

Για το σκοπό αυτόν έχουν προετοιμασθεί 150.000 έφεδροι στρατιώτες οι οποίοι αυτήν περίοδο υπηρετούν την θητεία τους στον ρωσικό στρατό

Από την άλλη πλευρά η κόντρα με την Τουρκία ευρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο. Η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν προδικάζει άσχημες και κυρίως επικίνδυνες εξελίξεις την περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό , εντολή άμεσης προετοιμασίας για την διεξαγωγή μαζικής κλίμακας χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος,Βλαδιμήρ Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Προ την κατεύθυνση αυτή εδόθη εντολή από το Κρεμλίνο για την άμεση ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων , με την μετακίνηση νέων πυραυλικών συστημάτων, καθώς και το κατάπλου ρωσικών υποβρυχίων με πυρηνικό εξοπλισμό, αλλά καθώς και ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.

Ιράκ και Ρωσία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχουν έλθει σε αμυντική συμφωνία με την χορήγηση δωρεάν ρωσικού υλικού, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα οι Ρώσοι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al Taqaddum, στη Χαμπανίγια , 74 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης τόσο ως ενδιάμεσο σταθμό για τον ρωσικό στρατιωτικό αεροδιάδρομο προς τη Συρία, όσο και για να εξαπολύουν από εκεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: