Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ρωσία: Κράτηση και απέλαση 60 Τούρκων επιχειρηματιών…

Τελειωμό δεν έχουν τα ρωσικά αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24, τα οποία εξελίσσονται… σε δόσεις, χωρίς βέβαια να θυμίζουν το «μαρτύριο της σταγόνας», διότι μάλλον έχουν τη μορφή… καταρράκτη!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν στη Μόσχα 60 Τούρκοι επιχειρηματίες που εκπροσωπούσαν 22 εταιρίες και αναμένεται να απελαθούν. Είχαν μεταβεί στη Ρωσία για να βρεθούν σε έκθεση για τη γεωργία με τουριστική βίζα.

Και μάλιστα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, δεν θα απελαθούν άμεσα, αλλά το δικαστήριο που τους δίκασε με το – καταφανές – πρόσχημα ότι έφτασαν στη ρωσική πρωτεύουσα με τουριστική βίζα ενώ ερχόντουσαν για εμπορικό σκοπό, αποφάσισε την κράτησή τους επί δεκαήμερο και μετά να απελαθούν.

Αν και η οργή των Ρώσων είναι απολύτως δικαιολογημένη, η στοχοποίηση αθώων πολιτών με αυτό τον τρόπο, ενέχει τον κίνδυνο για τη Μόσχα να απολέσει το «ηθικό πλεονέκτημα» σε μια υπόθεση που είναι ξεκάθαρα υπέρ της. Το διπλωματικό μήνυμα είναι σαφές, η κράτησή τους όμως επί δεκαήμερο θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να αναθεωρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: