Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Wolfgang Schaeuble: ο "μπαμπούλας" του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Κράλογλου

Καθυστέρησαν ένα εξάμηνο την συμφωνία. Πληρώνουμε την καθυστέρηση με πρόσθετα 30 δισ. Υπέγραψαν 48 προαπαιτούμενα για τα 3 δισ. του Οκτώβρη. "Ξέχασαν" τα προαπαιτούμενα κάπου στα 12. Ρισκάρουν την πρώτη δόση. Και τι κάνει η πρώτη φορά αριστερά... Βγάζει από την ντουλάπα τον "μπαμπούλα" Schaeuble που τους κυνηγάει... Είναι ή δεν είναι τσίρκο; 

Πληρώσαμε τον Βαρουφάκη και τις ανοησίες του στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο με 30 δισ. ευρώ και φορτωθήκαμε δανεικά 86 δισ. ευρώ αντί 56 δισ. που θα δανειζόμαστε αν ο Τσίπρας δεν έπαιζε τους ζουρνάδες... και τα νταβούλια και αν ο Βαρουφάκης δεν έκοβε τον ύπνο... των δανειστών με την απειλή ότι η Ελλάδα μπορεί και να φύγει από το ευρώ.

Στέναξαν το καλοκαίρι τα ασφαλιστικά Ταμεία, οι Δήμοι, τα κρατικά Νοσοκομεία και τα Σχολεία ενώ καθυστέρησαν οι συντάξεις για να βρούμε λεφτά να πληρώσουμε την δόση του ΔΝΤ ώστε να κάνει ο Βαρουφάκης τον καμπόσο αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν τίποτε χαμπάρι...

Μας έβαλαν σε capital controls για να πει ο Βαρουφάκης το "ιστορικό"... "ντάρλινγκ μόλις έκλεισα τις Τράπεζες" και το κάναμε καλαμπούρι στα καφενεία, αλλά για την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς ατύχημα...

Οδήγησαν με τα capital controls 20.000 επιχειρήσεις σε αλλαγή έδρας από Βουλγαρία μέχρι Κύπρο και έδιωξαν από τις Τραπεζικές εργασίες το μεγαλύτερο μέρος της ναυτιλίας.

Αντί να κάνουν ανασχηματισμό διώχνοντας με τις κλωτσιές καραγκιόζηδες και κλόουν από την κυβέρνηση και να αναζητήσουν συνεργασίες, μας έσυραν σε εκλογές που τις πληρώσαμε με φόρους και ψυχική υγεία έστω και αν οι 50 στους 100 τους έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια, αλλά για την αριστερά αυτά είναι οι λύσεις... στην δημοκρατία.

Έκλεισαν από το Ιούλιο μέχρι σήμερα 600 επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους λόγω έλλειψης ρευστότητας και πάγωσαν τους μισθούς σε 10.000 υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα λόγω αδυναμίας αναλήψεων, αλλά δεν τρέχει τίποτε... αφού οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως κρατικοί υπάλληλοι...

Φθάσαμε να μην εισάγουμε πρώτες ύλες και τρόφιμα από την ανυπαρξία ρευστού με ό,τι αυτό σημαίνει για την λειτουργία της παραγωγής σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην δευτερογενή, αλλά ούτε που νοιάστηκε η δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση του Σεπτέμβρη. 

Πηγαίνει ο Τσίπρας νύχτα... στις Βρυξέλλες και υπογράφει συμφωνία με 48 προαπαιτούμενα (μεταξύ των οποίων και 9 ιδιωτικοποιήσεις ως προκαταβολή από τις 23) και επιστρέφει στην Αθήνα με υποσχέσεις ότι θα τα εφαρμόσει για να πάρει (τον Οκτώβρη) την πρώτη δόση των 3 δισ. ευρώ ώστε να μην βουτήξει και τα παγκάρια των εκκλησιών... Ξεχνάει όμως τα προαπαιτούμενα στον δρόμο. 

Έρχονται από την Δευτέρα τα μηνύματα ότι τα 3 δισ. ευρώ για να πάρετε θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δείγμα γραφής και για τα 30 και βάλε προαπαιτούμενα αλλιώς ψάξτε για λεφτά να πληρώσετε τις δόσεις σας. 

Τα μηνύματα ήλθαν και από το κουαρτέτο και από τους θεσμούς και από τις γερμανικές εφημερίδες για να το καταλάβει για τα καλά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η κυβέρνηση ενώ βλέπει τον "μαύρο Νοέμβρη" να της βροντάει την πόρτα αντί να καθησυχάσει τους φορολογούμενους ότι δεν θα πληρώσουν, έστω και έμμεσα, τις ανοησίες και την ανικανότητά της, καταφεύγει και θα καταφεύγει πάλι στα επαναστατικά ενάντια στον "μπαμπούλα" Wolfgang Schaeuble και στο γνωστό αριστερό παραμύθι.

"Η εφαρμογή της συμφωνίας, είναι το κλειδί για σταθερότητα, επενδύσεις, μείωση χρέους και ανεργίας. Καθυστέρηση ή εμπλοκή, βολεύουν τον Schaueble" έγραψε προχθές στο Twitter ο ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και ας γνωρίζει πολύ καλά πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Και "...εσύ λαέ βασανισμένε που δεν ξεχνάς τον Ωρωπό..." ετοιμάσου τώρα να δεχτείς ξανά το σανό αριστερής προπαγάνδας μπας και γίνει καμιά στραβή και μάθεις ότι οι Τσίπρας και Τσακαλώτος υπογράψανε τα 48 προαπαιτούμενα αλλά είναι ανίκανοι να τα εφαρμόσουν. 

Γι' αυτό άκουσε-άκουσε... βασανισμένε λαέ. Οι κακοί Γερμανοί μαζί με τους διεστραμμένους της παρέας τους, τους ντόπιους και ξένους κύκλους αντίδρασης και το καπιταλιστικό κατεστημένο της Ευρώπης κοντράρει... τον Τσίπρα που πλέρια αντιστάθηκε και αντιστέκεται…στην κατάφορη πίεσή τους να τον κάνουν Γερμανοτσολιά... Ο Τσίπρας όμως δεν θα γίνει...

george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: