Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ:"Iρανικά Μαχητικά Αεροσκάφη και Τουρκικά βομβαρδίζουν θέσεις των Κούρδων στο Ιράκ"

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ !!!

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΝΟ FLY ZONE ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΚΑΙ Η hurriyet

Σύμφωνα με την κουρδική τηλεόραση που εκπέμπει από τη Γερμανία η Ιρανική πολεμική αεροπορία και αεροσκάφη της Άγκυρας βομβαρδίζουν κουρδικά χωριά στις παραμεθόριες περιοχές του Ιράκ επηρεάζοντας θέσεις του PKK.

Κουρδικές δυνάμεις εγκαταλείπουν περιοχές της Β Συρίας όπως η Σουλειμανίγια που έχουν καταλάβει με τη βοήθεια της Δύσης και κατευθύνονται προς το Ιράκ.Δεν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων περσμέργκα και ιρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Ιράκ για καταπολέμηση της ISIS.

Xθες το βράδυ γύρω στις 23H00 (20H00 GMT) από αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ 8 πολεμικά τουρκικά αεροσκάφη χτύπησαν στρατόπεδα του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες F-16 μέσω του εναέριου χώρου της Συρίας κατευθύνθηκαν προς στόχους του ΡΚΚ .Τον βομβαρδισμό των θέσεων δήλωσε στο AFP, ο Μπακχτιάρ Ντογκάν απόψε το βράδυ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΡΚΚ.Tα μαχητικά έπληξαν μέσα στην νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 7 στόχους του (PKK) στις πίσω βάσεις του στο Ιράκ ανέφερε το ανακοινωθέν της τουρκικής κυβέρνησης.Το Anadolu ανέφερε ότι ο Νταβούτογλου μετέβη για διαβουλεύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο.Ο ίδιος πρόσφατα είχε δεσμευθεί ότι θα επειχειρήσει εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού κράτους αλλά και των ανταρτών του ΡΚΚ.Το PKK, απαγορευμένο στην Τουρκία διαθέτει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην επαρχία Dohuk στο Ιράκ στα σύνορα με Συρία.

Η Τουρκία θα επιδείξει την πιο ισχυρή αντίδραση ακόμη και στην παραμικρή κίνηση που θα την απειλήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην ΙSIS καθώς από το 2011 υποστήριζε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που δρούσαν κατά της συριακής κυβέρνησης,διασφάλιζε την πρόσβαση των τρομοκρατών στο συριακό κράτος αλλά και πρόφατα σε διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ εκπαίδευσε και εξόπλισε χιλιάδες νέους πολεμιστές που εισήλθαν και εισέρχονται στη Συρία.(press tv)

Νωρίς το πρωί στις 25 Ιουλίου τα τουρκικά F-16 επέστρεψαν ασφαλή στη βάση τους στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ μετά τις τελευταίες επιδρομές τους.Εφόρμησαν εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) στη Β Συρία και ξεκίνησαν μια νέα αεροπορική επιδρομή κατά στρατοπέδων του (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV ανέφερε ότι 5 πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ αργότερα σήμερα ενώ το τουρκικό πυροβολικό από την επαρχία Κιλίς ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία βομβαρδισμών με στόχο τις θέσεις ISIL στη βόρεια Συρία .hurriyet

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΝΟ FLY ZONE ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΚΑΙ Η hurriyet

(ISIL)-free zone τo νέο όνομα που δίνει σήμερα Σάββατο η .hurriyet στο στάτους της επιχείρησης.Ακόμη αναζητεί τον πιο ευδόκιμο όρο μετά το χθεσινό φιάσκο για το ανυπόστατο no fly zone αφού

1.η ΙSIS δεν διαθέτει αεροπλάνα

2.η Τουρκία δεν ενεργεί μονομερώς αλλά εντός του πλαισίου της δήθεν αντιτρομοκρατικής συμμαχίας των αμερικανών κατά της ISIS

Tώρα αναφέρει την ονομάτισαν “ISIL-free zone” αντί του “security or safe zone” γιατί η Washington, δεν ήθελε να περάσει λάθος μήνυμα σε Συρία Ρωσία και Ιράν.Μάλιστα γράφει ότι επιλέχθηκε αυτή η ονομασία για να αναδειχθεί ότι ο κύριος στόχος της τουρκοαμερικανικής σύμπραξης είναι να περιοριστεί στην ISIS και όχι στην μάχη κατά του Ασαντ .….πάει η πέταξε η no fly zone

3.Άλλωστε την ώρα που η τουρκική αφημερίδα μετέδιδε την ύπαρξη no fly zone σε βάθος 50 χλμ επί συριακού εδάφους στο Idleb στην επαρχία του που είναι στα σύνορα με Τουρκία η συριακή αεροπορία κατέστρεφε ολημερίς στόχους της τουρκικών συμφερόντων al-Nusra ” σε Kan-Safra Tauom, Tal Zardana, al-Tamani’a, Tal’as, Binnish, Abu al-Dohour, Tal Salmo, Um Jrin and Ariha….τα μυθεύματα της hurriyet περί δήθεν no fly zone όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αφού δεν υπάρχει καμιά δήλωση ανάλογη σε πολιτικό επίπεδο αλλά ούτε στην πράξη. Ήταν για εσωτερική κατανάλωση και πρόσκαιρη εξωτερική προβολή.

4.Στο france24. Το μεγαλύτερο γαλλόφωνο πρακτορείο xθες όλην την ημέρα και εννοείται και σήμερα oύτε μια λέξη για no fly zone στη Β Συρία. Η hurriyet μετέδιδε ότι σύμφωνα με τουρκικές πηγές επιτεύχθη συμφωνία τούρκων και αμερικανών για μερική απαγόρευση πτήσεων σε βάθος 50 χλμ …….

…..είναι άτοπο διπλωματικά και να το υποστηρίξει κανείς γι αυτό και δεν διατυπώθηκε επίσημα……..Στο μεγαλύτερο γαλλόφωνο πρακτορείο δεν υπάρχει ούτε καν ο όρος κάποια αγγλόφων αναπαρήγαγαν την hurriyet για πρόκληση εντυπώσεων. Στο άρθρο αυτό του France 24 ελεεινολογείται μάλιστα ο Ερντογάν ότι ενεργεί καθυστερημένα και κατόπιν εορτής και ότι ότι η χώρα του ήταν το βασικό πέρασμα των τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: