Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αριστερή Πτέρυγα: Θα δώσουμε μάχη να μην περάσουν τα μέτρα

Της Νίκης Ζορμπά

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτείται, ως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής. Αντιθέτως, εμφανίστηκε ως "εγγυητής" της προσπάθειας για εφαρμογή του νέου μνημονίου, προκειμένου όπως είπε να σπάσει το "κατεστημένο της ολιγαρχίας" στον τόπο. 

Η Αριστερή Πτέρυγα, έχει πάρει ήδη τον δρόμο της "απόσχισης" από το κυβερνητικό σχήμα αλλά και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα.

Η αντικατάσταση των υπουργών που εκπροσωπούν την αριστερή πλατφόρμα στο κυβερνητικό σχήμα είναι ειλημμένη απόφαση μεν, την οποία πάντως όπως διαφαίνεται από κείμενο που ανήρτησε το Iskra, ελάχιστα λεπτά μετά το πέρας της Συνόδου και την αναγγελία της συμφωνίας, επιθυμεί και η
ίδια, περνώντας πλέον, "απέναντι". 

Στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο: "Συμφωνία νέο μνημόνιο καταστροφής της χώρας", η iskra αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο".

Προτρέπει δε τον ελληνικό λαό να μην "απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα "ΟΧΙ" μέχρι τέλους! Ένα "ΟΧΙ" σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!"

Ενώ προαναγγέλλει τη ρήξη με την επιλογή του Α. Τσίπρα, τονίζοντας εν κατακλείδι: "Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: