Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η επόμενη μέρα του ΟΧΙ

Σαν Έλληνες ήμασταν υποχρεωμένοι να ορθώσουμε για μια ακόμα φορά το ανάστημα μας και να πούμε ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ. Αυτό που δεν κατάλαβαν πολλοί από τους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ΝΑΙ είναι ότι και ΝΑΙ να έβγαινε, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά χειρότερα. 

Όταν στην πράξη καλείσαι να αποφασίσεις αν θα πτωχεύσεις σε ένα μήνα ή σε 3-4 μήνες με δυσβάσταχτα μέτρα στην πλάτη σου, τότε τι νόημα υπάρχει σε ένα ΝΑΙ;;; Ας διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και την μαχητικότητα μας. Ας πεθάνουμε λεβέντικα ....

Όμως είναι κρίσιμο να τοποθετηθούμε στην επόμενη μέρα των εκλογών. Ή για να ακριβολογούμε
στις επόμενες μέρες και μήνες. 

Το νέο σχήμα που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, έχει πολύ μεγαλύτερο φορτίο να διαχειριστεί. Και το φορτίο αυτό έχει να το διαχειριστεί απέναντι σε μη φιλικούς Ευρωπαίους που σύρονται και άγονται από Μέρκελ και Σόϊμπλε. Τι φανταζόμαστε ότι θα ανοίξουν το πουγκί τους και θα ρεύσει χρήμα στην Ελλάδα;;; Θα υιοθετήσουν την πρόταση ΔΝΤ για κούρεμα χρέους κατά 30% ;;;; Και περίοδο χάριτος πολλών ετών;;; Μακάρι...

Ο λογαριασμός των ζημιών από το κλείσιμο των Τραπεζών εκτινάχθηκε. Ακόμα και αν στηριχθεί το Τραπεζιτικό σύστημα, θα περάσουν πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις Τράπεζες. Άρα οι τράπεζες θα χάσουν τον ρόλο που είχαν στην χρηματοδότηση της Οικονομίας. Ο κόσμος δύσκολα θα αποταμιεύει χρήμα στις Τράπεζες (και που θα το βρει;;) και οι επιχειρήσεις πολύ δύσκολα θα παίρνουν δάνεια...Άρα θα πάμε σε συναλλαγές τοις μετρητοίς όπου αν έχεις χρήμα κινείσαι και αν όχι είσαι στο περιθώριο....Η ανεργία θα εκτοξευτεί και οι αμοιβές των εργαζομένων θα πέσουν στα τάρταρα. Ίσως χαμηλότερα και από τα επίπεδα των γειτονικών μας χωρών. Η αγοραστική μας δύναμη θα περιοριστεί και μοιραία θα πάμε σε ένα άλλο επίπεδο ζωής με λιγότερα προϊόντα, λιγότερες υπηρεσίες κλπ.

Τα λέω όλα αυτά, γιατί ότι και να θελήσει η ελληνική αντιπροσωπεία να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, το σίγουρο είναι ότι κανένας λογαριασμός δεν βγαίνει πλέον. Η Οικονομία πρέπει να αρχίσει από πολύ χαμηλότερα....Και θα είναι μεγάλο έγκλημα, αν το νέο ξεκίνημα γίνει σε ευρώ. Το νέο ξεκίνημα όσο και να φοβάστε πρέπει να γίνει σε δραχμές. Και οι Εταίροι πρέπει να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα Μάρσαλ γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχουν βασικά είδη που σήμερα τα εισάγουμε. 

Εκτός και αν πραγματικά ήρθε η πολυαναμενόμενη ώρα να εκπληρωθούν οι προφητείες. Τότε τα ανωτέρω δεν έχουν νόημα. Και όπως είπε ένας Πνευματικός χθές, "είτε ψηφίσετε ΟΧΙ είτε ψηφίσετε ΝΑΙ, αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, θα γίνουν!!! Ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα που είναι μια χώρα μαρτύρων και Ηρώων". 

Όπως και νάχει, απαιτείται σοβαρότητα και καρτερικότητα με πλήρη συναίσθηση του ρόλου που θα διαδραματίσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Με πίστη στον Τριαδικό Θεό...με βήματα μετάνοιας για τα λάθη του παρελθόντος και αλληλεγγύη, έχουμε την ελπίδα να σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος της διαδρομής. Ας αγωνιστούμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία. 

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Το νέο ξεκίνημα όσο και να φοβάστε πρέπει να γίνει σε δραχμές ... ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ... ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ...