Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κων. Μητσοτάκης: Αν επικρατήσει το όχι, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν

Υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα τάσσεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τονίζει ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι μέσα στο ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και την έχουμε εισπράξει όλοι. "Υπέστην τεράστια ζημιά με την ατέρμονη δήθεν διαπραγμάτευση. Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία", είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα για την ψήφο του λαού την Κυριακή, τονίζοντας ότι εάν ψηφίσει "όχι", οι συνέπειες θα είναι τραγικές. "Αν πει "ναι" πάλι θα χρειαστεί χρόνος και
προσπάθεια. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα", δήλωσε.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη χάθηκε ύστερα από όλες τις "παλινωδίες που ήταν κάτι μεταξύ προσβολών και γελοιοτήτων. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη, 18 έναντι ενός. Έχει χάσει τους παραδοσιακούς της φίλους. Οι πάντες ζητούσαν από την Ελλάδα να συνεννοηθεί και να βρει μια λύση".

Παράλληλα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια και ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό. "Αν επικρατήσει το "όχι" είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν για πολύ καιρό. Με μαθηματική ακρίβεια αν βγει το "όχι" θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: