Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Καυστικά σχόλια στις Βρυξέλλες για την πρόταση νέου μνημονίου από την Αθήνα

Πολιτικές και δημοσιογραφικές πήγες του crashonline στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολη η κυβερνητική πορεία ακόμα και αν καταφέρει ο κ. Τσίπρας να κλείσει 3ετη συμφωνία για μνημόνιο-μαμούθ 50-70 δισ.

Είναι αδύνατο, εκτιμούν, μετά το «ΟΧΙ» στις προτάσεις του Γιούνκερ να γυρίσει στην Αθήνα ως ο μεγαλύτερος κομιστής επαχθών όρων και μέτρων που έφερε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Μπορεί, λένε, η σημερινή εικόνα στα ΑΤΜ, η πείνα και η έλλειψη αγαθών να πείσει πολλούς Έλληνες να σιωπήσουν γι’ αυτό που κατάφερε τελικά όλο αυτό το πολιτικό σλάλομ του
Αλέξη Τσίπρα αλλά μεσοπρόθεσμα η φτώχεια -που ήδη βαραίνει τα πλατύτερα λαϊκά στρώματα- αλλά και τα φορολογικά μέτρα σε βάρος των εχόντων που απέμειναν θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή, πολιτική ρευστότητα και νοσηρότητα στην υπάρχουσα μνημονιακή κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ελλάδας.

Μετά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι τον θεωρούν απρόβλεπτο, αλαζόνα και αμετροεπή έλεγαν ότι ο Τσίπρας τελικά -μετά από όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό- ίσως καταφέρει (εάν δεχθούν οι δανειστές και δεν υπάρξει Grexit) να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία πολύχρονη οικονομική δουλεία, δηλ. -όπως καυστικά σχολίαζαν- αντί να σχίσει τα μνημόνια, να φορέσει αλυσίδες πενίας και δυστυχίας για 30 και βάλε χρόνια μπροστά.

Άλλωστε τα 50-70 δισ. που ζητάει (ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει επιμήκυνση στο χρέος) θα κάνουν το σύνολο των οφειλών της Ελλάδας να φτάσει στα 500 δισ. ευρώ. Όπως λένε αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να σταθεί για πολύ.Δεν υπάρχουν σχόλια: