Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το απόλυτο αδιέξοδο

Δύο μέρες πριν τις κάλπες πρέπει να σταθμίσουμε τι μας λένε ένθεν και εκείθεν.

Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ μας λένε:

 1. Με ένα ΟΧΙ κατάσχονται στο 100% οι καταθέσεις μας. Ισχύει;;; Δυστυχώς ΝΑΙ!!! Η Χούντα της Ενωμένης Ευρώπης, έχει στήσει τόσο καλά τα δόκανα της, που οι Λαοί δεν μπορούν να κάνουν ρούπι χωρίς μεγάλη δόση τρέλας και αυτοθυσίας. Πως μπορεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την απειλή;;; Με προσφυγή σε δραχμές και μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμές. Πότε θα είναι έτοιμο το νέο νόμισμα;;; Ίσως μετά από πολλούς μήνες!!! Πως θα σταθεί στα πόδια του ο Λαός μέχρι τότε;;; Υπάρχει σχέδιο;;; Ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με απίστευτη ανευθυνότητα και ανικανότητα των Πολιτικών μας που είναι κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο;;;;
 2. Με ένα ΟΧΙ οι Τράπεζες δεν θα ανοίξουν!!! Ισχύει;;; Δυστυχώς ΝΑΙ!!!! Γιατί τα 90 δίς του ELA θα γίνουν απαιτητά και επειδή δεν υπάρχουν στα ταμεία των Τραπεζών, θα κάνουν απαιτητά όλα τα τραπεζιτικά καλύμματα που έχουν στην διάθεση τους. Άρα οι υποθήκες που έχουν βάλει οι Έλληνες Πολίτες και οι Επιχειρήσεις, θα περάσουν στην διάθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ μας λένε:
 1. Σε 48 ώρες (!!!) θα έχουμε μια συμφωνία. Ποιός την εγγυάται την συμφωνία;;; Και ποιός μας εγγυάται ότι η συμφωνία θα είναι καλή;;; 
 2. Οι Τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη. Μα πως θα ανοίξουν οι Τράπεζες αν στο μεταξύ απαιτηθούν τα 90 δις του ELA που θα σημάνει χρεωκοπία των Τραπεζών;;;;
Συμπεράσματα:

Αν επικρατήσει το ΝΑΙ
 1. θα κληθούμε να πληρώσουμε αβάσταχτους φόρους και θα δούμε εκτόξευση της ανεργίας. Γιατί ήδη ο Τουρισμός κτυπήθηκε πολύ άσχημα και μαζί του κτυπήθηκαν και όλοι οι κλάδοι που βοηθιούνται έμμεσα από τον Τουρισμό. 
 2. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να περάσουν μέτρα που θα μπορούσε να το φανταστεί και ο πιό νοσηρός νούς (πολύ μεγάλο κούρεμα καταθέσεων, πολύ μεγάλη μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αθρόες απολύσεις κλπ και λίγα λέμε!!!!!)
Αν επικρατήσει το ΟΧΙ, 
 1. θα έχουμε 100% κούρεμα καταθέσεων (μέχρι η εκάστοτε Κυβέρνηση βρεί νόμισμα να υποκαταστήσει τα κουρεμένα ευρώ των καταθετών...και σε άγνωστο αριθμό μηνών)
 2. θα έχουμε κλείσιμο τραπεζών για μεγάλο χρονικό διάστημα
 3. Θα έχουμε κλείσιμο της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων 
 4. θα έχουμε ονομαστικούς μισθούς που δεν θα γνωρίζουμε πότε θα τους εισπράξουμε
 5. θα πρέπει να βρούμε πως θα επιβιώσουμε (για άγνωστο αριθμό μηνών)
 6. και διόλου απίθανο να κληθούμε να πληρώσουμε και φόρους!!! 
Εν κατακλείδι: Χειρότερη εξέλιξη δεν περιμέναμε. Καλούμαστε να επιλέξουμε με ποιο τρόπο θα πεθάνουμε γρηγορότερα. Και έτσι αποκτάει νόημα η φράση του Γιούνκερ: Έλληνες μην θέλετε να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε να πεθάνετε. 
Δεν υπάρχουν σχόλια: