Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο 10 ανατριχιαστικές προβλέψεις από το STRATFOR για τα επόμενα χρόνια

Δέκα σενάρια για τα επόμενα δέκα χρόνια παρουσιάζει το Stratfor. Αναφορά στην Ελλάδα δεν γίνεται άμεσα, ωστόσο ανατριχίλα προκαλούν οι προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου γενικότερα. (Σχολιασμός του Site μας: ουσιαστικά δεν είναι προβλέψεις. Είναι οι στόχοι που θέλουν να πετύχουν οι Αμερικάνοι. Και να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι μέσω της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ εκεί ωθούν την κατάσταση)

Οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια είναι οι εξής:

1. Εξέγερση στη Ρωσία
Δεν πρόκειται να διαλυθεί η χώρα, αλλά η εξέγερση που θα συμβεί στη Μόσχα θα μειώσει τη
δύναμη του Πούτιν και θα δώσει μια μορφή ημι-αυτονομίας στις περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

2. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα πυρηνικά του Πούτιν
Ως αποτέλεσμα της εξέγερσης θα σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τα πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία. Τα «ορφανά» όπλα θα τα αναλάβουν οι ΗΠΑ που ενδέχεται να αποστείλουν και χερσαίες δυνάμεις για να προστατεύσουν.

3. Η Γερμανία θα πέσει σε κρίση
Όλα θα ξεκινήσουν από τις περιορισμένες εξαγωγές της. Αυτό θα προκαλέσει στασιμότητα στη γερμανική οικονομία που θα βιώσει μια κατάσταση σαν και αυτή της Ιαπωνίας. Ο ευρωσκεπτικισμός θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Βερολίνο. (Σχολιασμός του Site μας: Οι ΗΠΑ και Αγγλία, θέλουν πάσει θυσία να κτυπήσουν την Γερμανία...Και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το πετύχουν. Ήδη υπάρχει μια εντεινούμενη δυσαρέσκεια σε Γαλλία και Ιταλία κατά της Γερμανίας. Γιατί στο βάθος της διαδρομής βλέπουν τις Χώρες τους στην παγίδα που έπεσε η Ελλάδα. Και θέλουν να προλάβουν την παγίδα της λιτότητας και του στραγγαλισμού τους)

4. Αυξάνεται ο ρόλος της Πολωνίας
Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Πολωνία, μέσα από τα αντιμαχόμενα πυρά, θα αναδειχθεί νικήτρια και να αναδυθεί ως μια νέα δύναμη στην Ευρώπη βοηθούμενη από τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής της.

5. Η Ευρώπη θα σπάσει σε τέσσερα κομμάτια
Η Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια θα χωριστεί στη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση». (Σχολιασμός του Site μας: Εδώ περιγράφονται οι στόχοι των ΗΠΑ-Αγγλίας για διάλυση της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα μέ τον ΓΑΠ έκανε το πρώτο βήμα. Η Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησαν να στηρίξουν το Γερμανικό μοντέλο. Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε για νέο ταρακούνημα της Ευρώπης υπέρ του Αγγλοσαξωνικού στόχου. Μέσα από την διαδικασία, οι ΗΠΑ θέλουν να αναδείξουν μια Χώρα που θα κάνει ζημιά στην Γερμανία. Την Πολωνία!!!)

6. ΗΠΑ και Τουρκία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυτομάτως μετατρέπουν την Τουρκία σε σημαντικό πόλο στην περιοχή και γίνονται το «μάτι» των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, βέβαια, θα ζητήσει ανταλλάγματα.

7. Η Κίνα θα είναι καζάνι που βράζει
Ήδη, τα οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν την Κίνα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση των πολιτών έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.

8. Η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη
Αν και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την αφήνουν ήσυχη, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναπτύξει ναυτική δύναμη για να προασπίσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή.

9. Οι 16 μικρές… Κίνες
Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. (Σχολιασμός του Site μας: Εδώ μάλλον περιγράφονται οι στόχοι των ΗΠΑ-Αγγλίας για δημιουργία περιφερειακών βάσεων ελέγχου της Παγκόσμιας Οικονομίας. Μικρές Κίνες που θα στραγγαλίσουν τις οικονομίες της Ρωσίας, της ΕΕ, της Κίνας και της Ινδίας)

10. Οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. Απλώς, θα αρχίσουν να αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στα προβλήματα των άλλων, θέλοντας να προασπίσουν τη δική τους γωνία. Οι «επεμβάσεις» τους από εδώ και πέρα θα είναι επιλεκτικές. (Σχολιασμός του Site μας: Εδώ οι ΗΠΑ θέλουν να μας μπερδέψουν με τους στόχους τους. Η ουσία είναι ότι θέλουν να επανακαθορίσουν το ρόλο τους και μάλλον το μοντέλο θα είναι το μοντέλο της Βρεττανικής Κοινοπολιτείας...Μιας Κοινοπολιτείας ελεγχόμενων μικρών οικονομιών, διάσπαρτων σε όλο το Κόσμο, με στόχο να ελέγξουν το Παγκόσμιο Εμπόριο )

Δεν υπάρχουν σχόλια: