Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Η θολοκουλτούρα των "Μορφωμένων" μας έχει οδηγήσει στην απαξίωση των Πατριωτικών μας Αντανακλαστικών

Ανήκω στην κατηγορία των Μορφωμένων. Ίσως και παραμορφωμένων. Δηλαδή ανήκω στην μεγάλη κατηγοριών των Ελληνόπαιδων των δεκαετιών 70-80 που οι γονείς τους, έκαναν τα πάντα για να μας δώσουν μια μόρφωση που θα μας έβγαζε από την δική τους μίζερη ζωή.

Θυμάμαι αμυδρά ίσως, τα δημοσιεύματα μερικών εφημερίδων της εποχής του '80-΄90 που μιλούσαν για τον φόβο του κινδύνου του Μακεδονικού, που όμως δεν εισακούονταν από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Θυμάμαι συζητήσεις με ξένους φοιτητές, όπου η προσπάθεια μου να υπερασπίσω τα δίκαια μας, δεχόμουν επίθεση από τους συμπατριώτες μου που ήταν επίσης μορφωμένοι . Επίσης
θυμάμαι συζητήσεις με μαθητές και συναδέλφους ιδιαίτερα μορφωμένους που αρρώσταιναν στο άκουσμα εθνικών θεμάτων και σε έβλεπαν τουλάχιστον γραφικών.

Για να μην σας κουράσω θυμάμαι πολλοστές προειδοποιήσεις πριν και μετά τα Ίμια, πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάμαι τα σενάρια "συνωμοσιολογίας", και τις άπειρες συζητήσεις με "μορφωμένους" στα εμπορικά ταξίδια μου σε όλη την Ευρώπη περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε τα αποκαΐδια της μόρφωσης μας. Μιας μόρφωσης που όλο και μακραίνει από τις Ελληνικές Αξίες. Ενδεικτικά αναφέρω:

"Γνώθι Σαυτόν". Εμείς οι μορφωμένοι, έχουμε πραγματικά συναίσθηση αυτής της εκπληκτικής φράσης; Στην συντριπτική μας πλειοψηφία, καθόλου. Θυμίζουμε παγόνια, που μπορεί να έχουμε καλό άρθροισμα γνώσεων αλλά δεν έχουμε γνώση. Δεν έχουμε αυτή την τόσο σημαντική "φιλοσοφική λίθο". Έχουμε γίνει παντογνώστες. Και για να έχουμε και το άρωμα της "μορφωσιάς", το παίζουμε και διεθνιστές, ειρηνιστές κλπ. Και ρωτώ: Πως να μην βλέπουμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να προσκυνά τους Πιστωτές μας και να είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα; Δεν είναι θύματα αυτής της μόρφωσης; Που σπούδασαν οι Σαμαράς, Παπανδρέου, κλπ; Θα δείτε κοινά χαρακτηριστικά στα βιογραφικά τους, όπως Αμερικάνικο Κολλέγιο, Μασονικές εκπαιδεύσεις, Σπουδές σε Αμερικάνικα και Αγγλικά Πανεπιστήμια όπου βγαίνουν Στρατιωτάκια Γνώσεων και όχι Επιστήμονες - Φιλόσοφοι που να κατέχουν ως μαργαριτάρι τους την φιλοσοφική λίθο του "Γνώθι Σαυτόν"

"Θαρσείν Χρείν". Χιλιάδες Έλληνες που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις γνωρίζουν ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις και θράσος. Σήμερα δεν μιλάμε για θράσος. Ούτε καν για λίγο θάρρος. Μιλάμε για συναίνεση σε Εθνικό Ξεπούλημα και Εθνική Καταστροφή. Και ενώ βαλλόμαστε από παντού, έχουν εξαφανιστεί τα εθνικά αντανακλαστικά. Στην Αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες ενώνονταν όταν έβλεπαν εθνική απειλή. Στην "Μορφωμένη Ελλάδα" του σήμερα, οι κίνδυνοι έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του συναγερμού και παραμένουμε κοιμισμένοι. Γιατί;

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς παρόμοιους συσχετισμούς, που μπορούν να αποδείξουν τα ακόλουθα:


  1.  Η απομάκρυνση μας από τις αξίες του Έθνους " Πατρίδα-Οικογένεια-Θρησκεία" μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή διάλυση
  2. η υπερβολική μας υπερηφάνεια για την μόρφωση που έχουμε, έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς,  σε ουσιαστική αδρανοποίηση και απώλεια των φιλοσοφικών  μας αξιών. Μετεωριζόμαστε μεταξύ πολλής άγνοιας για ιστορικές αλήθειες και μιας εξειδικευμένης μόρφωσης που όμως δεν είναι αρκετή για να μας κάνει άξιους πολίτες μια Χώρας, που έχει ζηλευτή ιστορία και που θα έπρεπε να διατηρεί την ζηλευτή της παράδοση
  3. δίνουμε έμφαση στην ευρωπαϊκή μας πορεία για να μην μας εντάξουν στους Ανατολίτες. Ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ήταν μια αυτόνομη, ακτινοβολούσα περιφέρεια που την ζήλευαν παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται  η Ελλάδα να ανήκει πουθενά. Είμαστε Έθνος Ανάδελφο όπως είπε ο Σαρτζετάκης κάποτε. Οι υπόλοιποι λαοί δεν θέλουν το καλό μας. Θέλουν να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε. Ακόμα και την Ιστορία μας. Για αυτό και εκμεταλλεύονται το Μακεδονικό ζήτημα. 
  4. Συνεχώς αναμασάμε την λέξη "Ψωροκώσταινα" και υποτιμούμε τα επιτεύγματα της φυλής μας που αν και μικρή σε πληθυσμό, έχει επιβιώσει μέσα από εθνικές καταστροφές. 
  5. Η μόρφωση, μας έχει οδηγήσει να απορρίψουμε την θρησκεία των Ελλήνων Αγωνιστών της Επανάστασης του '21, των Εθνικοαπελευθερωτικών μας Αγώνων κλπ. Από την μια έχουμε τον Αϊνστάϊν να μιλάει για την ύπαρξη Θεού, και οι δικοί μας "μορφωμένοι" έχουν απαξιώσει την ύπαρξη του, θεωρώντας ότι όλοι οι εκπληκτικοί οργανισμοί που υπάρχουν γύρω μας, είναι το αποτέλεσμα τυχαίων συγκρούσεων σωματιδίων. Και αυτές οι τυχαίες συγκρούσεις σωματιδίων έδωσαν απόλυτα ταυτόσημες πληθυσμιακές ομάδες σε ένα αμέτρητο αριθμό οργανισμών. Αν θελήσουμε στατιστικά να υπολογίσουμε την πιθανότητα δημιουργίας τέτοιων συμπτώσεων, θα χρειαζόμασταν την περίμετρο της γής για να αποτυπώσουμε τα μηδενικά μετά την υποδιαστολή. Και αυτοί που λένε αυτά τα απίθανα, θέλουν να λέγονται μορφωμένοι. Και ενώ δίνουν απίστευτες θεωρίες για την προέλευση μας, δεν μπορούν να απαντήσουν σε μερικά καθημερινά θαύματα. Παράδειγμα: Γιατί όταν το νερό αγιάζεται από τους Ιερείς, μπορεί να αντέξει δεκάδες χρόνια μέσα σε ένα μπουκαλάκι, ενώ το φυσικό νερό όχι; Γιατί η δέηση του ιερέα, έδωσε τέτοια μακροβιότητα στο νερό; Και πότε το νερό ή τα τρόφιμα αποκτούν τέτοια μακροβιότητα; Μήπως όταν εξοντώνονται οι μικροοργανισμοί και τίθενται σε καταστάσεις έλλειψης αέρα; Οι επιστημονικές διαδικασίες, προβλέπουν εξόντωση των μικροβιακών φορτίων με συνδυασμό θερμοκρασιακών επεξεργασιών σε συνθήκες συγκεκριμένων πιέσεων. Και πάλι δεν μπορούν να πετύχουν τέτοια διάρκεια ζωής. Πώς ο Αγιασμός πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς θερμικές επεξεργασίες και χωρίς την ανάγκη άντλησης του αέρα από τις συσκευασίες; Τυχαίο κύριοι επιστήμονες;


Δεν υπάρχουν σχόλια: