Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Ανακεφαλαίωση Προφητειών και ο "ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ"

Αγαρ προς στιγμήν μέγας". Όταν δηλαδή η Τουρκία γίνη τρομερά ισχυρή, μια "υπερδύναμις" της Ανατολής, θα επιτεθή κατά της Ελλάδος και θα προχωρήση πολύ μέσα στο Ελληνικό έδαφος. "Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια (Σύμφωνα με τον Γέροντα Παΐσιο, ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τα ναυτικά έξι μίλια που περιβάλλουν τον νησιωτικό μας χώρο). Η Ελλάδα υποχωρεί, συμπτύσσεται. 

Το "Ξανθό Γένος", η Ρωσία δηλαδή δράττεται της ευκαιρίας και καταλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά των Δαρδανελλίων. Η Τουρκική Αντίστασις συντρίβεται και ο Ρωσικός Στρατός καταλαμβάνει τα Τουρκικά εδάφη το ένα μετά το άλλο. Στην Κωνσταντινούπολη εγκαθιδρύονται τρεις Προνοητές (Κυβερνήτες), που αναλαμβάνουν την Διοίκηση και τον έλεγχο των Τουρκικών εδαφών που έχουν καταληφθεί. 

Όταν ο Ρωσικός στρατός εισβάλλει στην Τουρκία, ο
τουρκικός στρατός θα ανακόψει την εντός Ελληνικού εδάφους προέλαση του, θα αναδιπλωθεί και θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να την υπερασπίσει από τους Ρώσους και τους συμμάχους τους. 

Οι Δυτικές Συμμαχικές Δυνάμεις, αφού συνέλθουν από την έκπληξη και την ταραχή τους και τον θυμό τους από την Ρωσική εισβολή στην Τουρκία, θα σπεύσουν να υπερασπίσουν τα σπουδαία αυτά στρατηγικά σημεία στην Τουρκία. Θα ηττηθούν όμως από τον Ανατολικό Συνασπισμό. Η δε Ρωσία με τους συμμάχους της θα συνεχίσει θριαμβευτικά την προέλαση της μέσα στο Τουρκικό έδαφος. 

Θα περάσει χρονικό διάστημα 5-6 μηνών στο οποίο οι Δυτικές Δυνάμεις θα έχουν συμπληρώσει τις πολεμικές τους προετοιμασίες για αντεπίθεση. Τέσσερα εκστρατευτικά σώματα θα στείλουν στην Τουρκία, σε τέσσερα διαφορετικά στρατηγικά σημεία. Στην Έφεσο, στην Πέργαμο, στην Μελάγια, και στην Βιθυνία. Εκτός τούτου, θα κάμουν απόβαση από το Αδριατικό Πέλαγος στην Βόρεια Ήπειρο ή κάπου αλλού στην Αλβανία. 

Άλλες συμμαχικές δυνάμεις θα κατέλθουν από τα Βόρεια της Κωνσταντινουπόλεως και θα προσβάλουν αυτή την ίδια την Πόλη. Συνολικά 18 Έθνη θα συγκρουστούν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ένας τρομερός πόλεμος, όμοιος του οποίου ουδέποτε είδε προηγουμένως ο κόσμος, θα ξεσπάσει στην ξηρά, στον αέρα, και στην θάλασσα. Η πυρηνική αναμέτρηση, ο πυρηνικός όλεθρος, θα είναι μάλλον μια φοβερή πιθανή πραγματικότητα. Η λύσσα του τρομερού αυτού πολέμου, η αγριότης, η βιαιότης του θα είναι μοναδικές στην Ιστορία. Αυτό το τονίζουν και το υπογραμμίζουν όλες οι προφητείες από τα βάθη των αιώνων. Από την Προφητεία του Αγίου Μεθοδίου (311 μ.Χ.) μέχρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1779 μ.Χ.). Τρείς μέρες και τρείς νύκτες θα βαστάξει αυτός ο πόλεμος. Τα νεκρά σώματα των στρατιωτών θα γίνουν βουνά, που θα εμποδίζουν τους εμπολέμους στρατούς να προχωρήσουν! "Τότε ο βούς βοήσει και η ξηρόλοφος θρηνήσει και τότε σταθώσιν οι ίπποι", τα πολεμικά δηλ. οχήματα, διότι δεν θα μπορούν να προχωρήσουν ένεκα των βουνών από τα πτώματα, τις λίμνες από τα αίματα και τις αιμωγές των στρατιωτών!

Σ'αυτόν τον τρομερό πόλεμο "πάντες οι αμαρτωλοί φθαρήσωνται". Δηλαδή οι αμαρτωλοί θα σκοτωθούν κατά την προφητεία του Αγίου Μεθοδίου. Ο δε Λέων ο σοφός προβλέπει ότι "όλοι οι άνθρωποι, πιστοί και άπιστοι θα περάσουν από φοβερές θλίψεις και θα υποφέρουν πολλά στον καιρό του πολέμου αυτού, διότι θα πέσουν στον κόσμο "οι επτά πληγές και οι δύο θερισμοί της αποκαλύψεως". Εξαιτίας αυτών των τρομερών γεγονότων, οι πιστοί θα εκδηλώσουν όλη τους την μετάνοια, και θλίψη και θα παρακαλούν ακατάπαυστα τον Θεό, να τους λυπηθεί και να τους ευσπλαχνισθεί, ώστε να σταματήσουν τα δεινά του Κόσμου και να ειρηνεύσει. Ο Θεός ακούει τις προσευχές των πιστών του Τέκνων και στέλνει Άγγελο στην Γη με μορφή ανθρώπου, για να βοηθήσει τον Αναστάντα ενάρετο και ευσεβή Ιωάννη, να εφαρμόσει τις αποφάσεις και βουλές του Θεού για λύση του Ανατολικού ζητήματος και σωτηρία εν Χριστώ του κόσμου. Ο ευσεβής Ιωάννης επιβάλλεται από τον Θεό, βασιλέας όλης της Οικουμένης. 

Αφού γίνει αυτό, με σημεία υπερφυσικά και με τρόπο θαυμαστό, όπως μας τον περιγράφουν οι Προφητείες του Λέοντος του Σοφού και του Αγίου Μεθοδίου, ο "Άγιος Βασιλέας", όπως τον αποκαλεί ο Άγιος Ταράσιος, θα αναλάβει αμέσως ενεργό δράση για την ειρήνευση όλου του Κόσμου και για τον εκχριστιανισμό του! Τρία ολόκληρα χρόνια θα βαστάξει αυτό το ιερό και σωτήριο έργο, κατά το οποίο θα έχει συμβούλους και βοηθούς του δύο Αγγέλους!

Ο ΄Αγιος Βασιλέας θα περιέλθει όλα τα Έθνη κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού, τις αλήθειες της Ορθοδόξου Πίστεως, κρατώντας στα χέρια του τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο και με εξουσία πολύ και δύναμη μεγάλη για να επιβάλλει το θέλημα του Θεού. Όσοι δε λαοί δεν θα δέχονται το κήρυγμα αυτό της μετανοίας και σωτηρίας και θα αντιστέκονται έτσι στο στο θέλημα του Θεού, θα πατάσσονται αμείλικτα. "πας τις μη ακούων το κήρυγμα αυτού απολεσθήσεται". Τόσοι πολλοί, όμως νεκροί θα πέσουν, ώστε ο Θεός θα στείλει όρνεα σαρκοφάγα για να καταφάγουν τα ανθρώπινα πτώματα. Με αυτό το τρόπο δεν θα δημιουργηθούν αρρώστειες που θα έθεταν σε κίνδυνο και τους πιστούς. 

Στον κόσμο όλο θα επιβάλλει την ειρήνη. Ειδικότερα, ο Άγιος Ανδρέας ο Σαλός, λέει ότι " θήσει ο Αγιος Βασιλεύς την χείρα αυτού την δεξιάν επί την θάλασσαν και ημερώσει τα ξανθά γένη...". Ξανθά Γένη μπορεί να είναι οι ΑγγλοΑμερικάνοι, Οι Ρώσοι, οι οποίοι δεν θα θα δούν με καλό μάτι την νέα κατάσταση των πραγμάτων, που θα επιβάλλει ο Αγιος Βασιλεύς. Ως εκ τούτου, ο Αγιος Βασιλεύς θα στραφεί προς την θάλασσα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, που θα είναι οι πολεμικοί τους στόλοι και αφού κάμει με το δεξί του χέρι το σημείο του σταυρού, θα καταστραφούν έτσι εν ριπή οφθαλμού με θεϊκή δύναμη, όλοι οι στόλοι με τα πληρώματα τους. Έπειτα από την τιμωρία αυτή, τα Ξανθά γένη θα συνέλθουν και θα υποταγούν στον Άγιο Βασιλέα δεχόμενοι έτσι το κήρυγμα της μετανοίας και υποτασσόμενοι κι αυτοί στο θέλημα του Παντοδύναμου Θεού. 

Μετά, κατά τον Λέοντα Σοφό, Ο Άγιος Βασιλέας θα στραφεί προς την εκκαθάριση της Εκκλησίας του Χριστού για να διώξει όλους τους αναξίους ιερείς, αρχιερείς κλπ. και να αποκαταστήσει τους Ευσεβείς και Εναρέτους Κληρικούς που ευαρέστησαν με τα καλά τους έργα τον θεό. Και κατά την ιερά Παράδοση, τόση θα είναι η ιερή αγανάκτηση του Αγίου Βασιλέως κατά των ασεβών κληρικών, που ο ίδιος σαν άλλος Βασιλέας, θα τους πατάξει με τα ίδια του τα χέρια. Θα τους αντικαταστήσει όλους με άλλους ευσεβείς και εναρέτους, που θα χειροτονήσει με υπόδειξη του Αγίου Πνεύματος. 

Αφού γίνουν όλα αυτά, τότε ο Άγιος Βασιλέας, μας λέει ο Άγιος Μεθόδιος, θα ειρηνεύσει "τα εσπέρια έθνη" δηλ. τα κράτη της Ευρώπης. Η ειρήνευση θα γίνει με την πτώση του Παπισμού, Προτεσταντισμού, Μασωνισμού, Πνευματισμού, όλων των αθεϊστικών συστημάτων, εξάλειψη του μιάσματος του χιλιασμού ή των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά και όλων όσων γλύτωσαν από την καταστροφή του φοβερού Πολέμου και επέστρεψαν στην αληθινή Πίστη του θεανθρώπου Χριστού. Έτσι, στην Ευρώπη όλη θα υπάρχει μία Εκκλησία, μία Πίστη, ένας Ποιμένας, ένας Πατριάρχης!

Στην Ασία, η νέα πραγματικότητα καθώς και η Ειρήνη δεν κατορθώθηκε να επιβληθεί, ούτε και η ασέβεια και η απιστία να απομακρυνθεί από τις Χώρες αυτές. (Οι Προνοητές δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αυτό, λόγω του τεράστιου πληθυσμού που έχει η Ασία). 

Όταν όμως, θα έλθει ο Άγιος Βασιλέας και θα βρεί όλους αυτούς τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς και τους ειδωλολάτρες να μην έχουν τελείως υποταγεί, αλλά με πείσμα να επιμένουν στην απιστία του Μωάμεθ και των δαιμονικών δοξασιών, θα τους πολεμήσει άγρια και θα πατάξει όλους όσους δεν θέλουν να μετανοήσουν και να πιστέψουν στον Χριστό. Πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει την καταστροφή των Οθωμανών ο Άγιος Ανδρέας δια των εξής: " Και μετά ταύτα δώσει το πρόσωπον αυτού επί Ανατολάς, και ταπεινώσει τους υιούς της Άγαρ. Οργισθήσεται γαρ κατ' αυτών δια την βλασφημείαν αυτών, χολήν Σοδόμων και πικρίας Γομόρων, και δια ταύτα νύξας επεγερεί τον Βασιλέα των Ρωμαίων (Ελλήνων) επ'αυτούς και τα τέκνα αυτών πυρί αναλώσει, και αυτοί οι παραδιδόμενοι εις τας χείρας αυτού, εμπρησμώ βιαιοτάτω παραδοθήσονται". 

Με πιο  λίγα λόγια και περίπου τα ίδια λέγει και ο Άγιος Μεθόδιος: " Και μετά ταύτα καταδιώξει τους Ισμαηλίτας εν χειρί κραταιά και εν βραχίονι υψηλώ και εις το τέλος διαφθερεί αυτούς". Μόνον όσοι από τους Τούρκους θα βαπτισθούν θα σωθούν, που θα είναι περίπου το ένα τρίτο!

Έπειτα από την Ασία, έρχεται η σειρά της Αρχαίας Ιλλυρίας (είναι η σημερινή Γιουγκοσλαβία και Αλβανία) να δεχθεί το μήνυμα της σωτηρίας, της αλλαγής και επιστροφής σε μια αληθινή Χριστιανική ζωή.

Ύστερα από αυτό, ο Αγιος Βασιλέας θα εκστρατεύσει κατά της Αιγύπτου, η οποία θα πάθει τεράστιες καταστροφές κατά τον Λέοντα τον Σοφό. Θα ερημωθεί πάρα πολύ ένεκα της μεγάλης σφαγής. Κατόπιν τούτου η Αίγυπτος θα προσφέρει την τελεία υποταγή της. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αιθιοπία. 

Όσον αφορά τους Ιουδαίους, ο Άγιος Ανδρέας λέει μόνο τούτο: " και έσται ζήλος μέγας και τους Ιουδαίους καταδιώξει". Απ'αυτό φαίνεται ότι με ιδιαίτερο ζήλο θα στραφεί ο Αγιος Βασιλέας για την επιστροφή των Εβραίων στον Χριστό. Και θα πατάξει αμείλικτα κάθε Εβραίο που θα αντισταθεί στο κήρυγμα του και θα προτιμήσει και πάλι την απιστία, την άρνηση, παρά να πιστεύσει στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Θα παταχθούν και θα αφανισθούν από προσώπου της Γής!

Και ερχόμεθα τέλος, στο πιό τραγικό και πιο τρομερό έργο του Αγίου Βασιλέως. Το αναφέρουμε αμέσως. "Και Γωγ και Μαγώγ, και έθνη πολλά μετ'αυτών ωσεί άμμος της θαλάσσης διαναστήσονται, φόβος δε μέγας γεννήσεται τη Οικουμένη. Τότε ο Βασιλεύς κλαύσει έμπροσθεν του Κυρίου του Θεού, και καταβύσεται πύρ εξ Ουρανού και καταφάγεται αυτούς, και τότε γεννήσεται μεγάλη γαλήνη εν όλη τη οικουμένη". Τα έθνη αυτά πολυάριθμα, που θα είναι σαν την άμμο της θάλασσας είναι εκείνα που ομιλεί η Αποκάλυψις στο κεφάλιο ιστ', που λέει "και ο έκτος Άγγελος εξέχεε την φιάλη αυτού επί τον ποταμόν τον μέγα τον Ευφράτη και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, ίνα ετοιμασθεί η οδός των βασιλέων των από ανατολή ηλίου". Δηλαδή Κινέζοι,  Ινδοί, Τάταροι, Μογγόλοι, Πακιστανοί, Βιετναμέζοι, Θιβετιανοί, Αφγανοί, Πέρσες, Καλμούκοι κλπ...όλοι αυτοί οι λαοί θα εκστρατεύσουν κατά του Αγίου Βασιλέως, παρακινούμενοι από τον άρχοντα του κόσμου, τον Σατανά. 

Το γεγονός αυτό είναι ομολογουμένως πολύ τρομερό και η περίσταση πολύ δύσκολη. Εκατομμύρια θα είναι ο στρατός όλων αυτών των Εθνών, που θα εκστρατεύσουν κατά του Αγίου Βασιλέως. Και αν χρησιμοποιήσει τα συνηθισμένα μέσα, δεν θα μπορέσει γρήγορα να καταστρέψει τόσο πολυάριθμο στρατό. Γι αυτό θα προσευχηθεί θερμά στον Κύριο, αν και τίποτε δεν κάμνει χωρίς προσευχή και έξω από τις οδηγίες των Αγίων Αγγέλων, για να μπορέσει γρήγορα να καταστρέψει όλο αυτό το στρατό. Και ο Κύριος καταπέμπει εναντίον τους πυρ Θεϊκό, το οποίο εν ριπή οφθαλμού θα αφανισθούν από το πρόσωπο της Γής!

Αφού έτσι στερεώσει την αληθινή πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού θα επιστρέψει με πολύ δόξα στην Κωνσταντινούπολη, όσο κανένας άλλος προηγουμένως Βασιλιάς ή Αυτοκράτορας. Και θα βασιλεύσει με σιδηρά πυγμή, με άκρα δικαιοσύνη, και με πολύ αγάπη προς τον κόσμο εν ονόματι του Ιησού Χριστού, του μοναδικού Σωτήρος του κόσμου. 

Όλες σχεδόν οι προφητείες, τονίζουν με τα πιό ζωηρά χρώματα την ειρηνική, μακαρία αυτή εποχή, που θα επικρατήσει σε όλη τη γή, όταν επιστρέψει ο Αγιος Βασιλιάς στην Κωνσταντινούπολη από την τριετή επιτυχή ιεραποστολική του δράση.   Ο Άγιος Μεθόδιος γράφει σχετικά: " Εν τω υποτρέφεσθαι αυτόν ανοιχθήσονται οι θησαυροί της γής, και πάντες πλουτίσωσι, και ουδείς εξ αυτών πένης (φτωχός) και η γή αποδώσει τον καρπό αυτής εκατοντοπλασίονα...".

Η προφητεία προς τον Βασιλέα Μανουήλ αναφέρει: " Τότε ο βασιλεύς ελθείν εν τη Πόλει, οι θησαυροί της Γής ανοιχθήσονται και όπου εστί χρυσός  ή άργυρος φανερωθήσονται... Τοσούτον δ' έσται το πλήθος του θησαυρού, ώστε ρίπτειν και εν τη γή μέρος εκείνου, αχρηστίας ένεκεν, χαρά και αγαλλίασις έσται εν όλω τω κόσμω και ουδείς έσται ο αδικών ή ο αδικούμενος..."

Και ο προφήτης Αμώς προφητεύει : " Ιδού έρχονται ημέραι, λέγει Κύριος και ο αροτρεύς θέλει φθάσει τον θεριστήν, και ο λινοβάτης τον σπείροντα, και τα ό θέλουσι σταλάξει γλεύκος, και όλα τα βουνά θέλουσι ρέει αγαθά". Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, λέει χαρακτηριστικά: " Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τον γενικό πόλεμο. Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι. Θα ζήσει ο λύκος με τ'αρνί."!

Και ο Άγιος Ανδρέας Προσθέτει : "...έσονται γαρ οι άνθρωποι πλούσιοι σφόδρα και εν γαλήνη βαθεία εσθίοντες και πίνοντες...Δίκη ούκ έσται εν ταις ημέραις αυτού. Αλλ'ούτε ο αδικούμενος. Πτήξει γαρ από προσώπου αυτού πάσα η γη και πας χρυσός, ος εστιν εν οιοδήποτε τόπω κρυπτόμενος, νεύσει Θεού αποκαλυφθήσεται τω βασιλεί εκείνω. Και αυτός σκορπίσει πάντα τα αγαθά τοις χρείαν έχουσι. Και πλουτίσωσιν οι μεγιστάνες αυτού και έσονται ως βασιλείς, και οι πένητες ως άρχοντες. 

Τους θησαυρούς αυτούς που θα δώσει η γή, ο Άγιος Βασιλεύς θα τους χρησιμοποιήσει και για την ανακαίνιση των Ιερών Ναών που έπαθαν καταστροφές από την μανία του πολέμου και για ανέγερση νέων. Η Κωνσταντινούπολη θα ανακαινισθεί και θα ξανακτισθεί εκ νέου πιο ωραία και πιο λαμπρά, ώστε να γίνει "Οίκος Δόξης  του Θεού" και να παύσει να είναι πια τόπος βλασφημείας και ασέβειας. Θα αποβεί και πάλι "Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο". Και κατά τον Λέοντα Σοφό: " Ήξουσι δι'αύθις κύκλοθεν τα σα τέκνα, ευθείας, ώσπερ εκ κύκλου προς κεντρίον". Δηλαδή οι Χριστιανοί τότε θα αρχίσουν να μαζεύονται στην Κωνσταντινούπολη σαν τα τέκνα, που πηγαίνουν να βρούν την χαμένη τους Μητέρα!

Απ'όλα τα μέρη θα έλθουν στην Κωνσταντινούπολη μεγάλοι και μικροί, για να ιδούν και προσκυνήσουν τον θαυμάσιο και εκλεκτό του Κυρίου Βασιλέα, τον Άγιο Ιωάννη. Κάθε ένας δε που θα τον βλέπει θα λαμβάνει "το εαυτού καταθύμιο", δηλαδή την λύση των αποριών του, όπως μαρτυρεί ο Σοφός Λέων. 

Οι πόλεμοι καταργούνται πιά, όπως μαρτυρεί ο Άγιος Μεθόδιος: "Τα δε όπλα τα πολεμικά γενήσονται ως άροτρα και δρέπανα". Επίσης και ο Άγιος Ανδρέας: " Και εν τω μη είναι πόλεμον, συγκόψουσι τας σπάθας αυτών εις δρέπανα και τους κοντούς εις εργαλεία γεωπονικά, δι ών την γή εργάζονται".

Επίσης, κατά την ευλογημένη, και μακαρία αυτή εποχή, θα παύσουν τα δικαστήρια να λειτουργούν, διότι δεν θα υπάρχουν δίκες, υποθέσεις να δικάσουν! "Και δίκη ουκέτι έσται, ούτε ο αδικών ούτε ο αδικούμενος. Φόβο γαρ ποιήσει (ο Αγιος Βασιλεύς) τους υιούς των ανθρώπων σωφρονείν και τους παρανομούντας των μεγιστάνων ταπεινώσει, και θανάτω παραδώσει".

Άσεμνα θεάματα και αμαρτωλές γενικά διασκεδάσεις και εκδηλώσεις της ζωής θα καταργηθούν. Όλα, το κάθε τι, θα αποπνέουν το άρωμα της ευσέβειας και αγιότητας. Τέλος, κάθε ένας, ανάλογα με την αξία του, θα πάρει την θέση που του αξίζει: ¨Δώσει κατ'αξίαν πάντων" λέγει ο Άγιος Μεθόδιος. Όταν λοιπόν θα εξαλειφθούν οι αμαρτωλοί από την γή, "γεννήσεται μία ποίμνη, εις ποιμήν". 

Η Βασιλεία του Αγίου Βασιλέως θα διαρκέσει 35 χρόνια. Μακάριος πράγματι εκείνος, που θα ζήσει και θα αξιωθεί να δεί τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, που με την χάρη και δύναμη του Παντοδύναμου και Πανάγαθου Θεού θα κατορθώσει να κάνει ο Άγιος Βασιλεύς.

Μακάριοι αληθινά θα είναι όσοι θα αξιωθούν να δουν την δόξα και ευλογία του Θεού, που θα λάμψει με την βασιλεία και αγιότητα του ευσεβούς και Μεγάλου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιωάννου!

Πηγή: Οι Προφήτες μας αποκαλύπτουν - Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: