Προτιμήστε Ελληνικά ΠροϊόνταΣε μια Ελλάδα που έχουν πέσει τα αρπαχτικά των αγορών, για να αρπάξουν ότι έχει απομείνει, είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια μας να επιλέγουμε Ελληνικά Προϊόντα. 

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα μακρύ κατάλογο προϊόντων προς επιλογή. Μπορείτε να μας προτείνετε και άλλα Ελληνικά Προϊόντα που δεν τα έχουμε υπόψη μας. Σε γενικές γραμμές, το κυριώτερο είναι μα μάθουμε να κάνουμε συνειδητές επιλογές Ελληνικών Προϊόντων ανεξάρτητα απ' όσα προϊόντα θα παρουσιάσουμε. Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν χιλιάδες προϊόντα που δεν θα τα προβάλλουμε επειδή δεν τα γνωρίζουμε. 

Γάλατα, Βούτυρα

Επιλέξτε μόνο ελληνικά γάλατα. Τα εισαγόμενα είναι αμφιβόλου ποιότητας. 

Gouda, Edam

Υπάρχουν ελληνικά κίτρινα τυριά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα εισαγόμενα. Παραδείγματα προϊόντων: Λογάδι Ηπείρου, Μακεδονικό Τυρί, Κίτρινα τυριά Κολιού κλπ Επίσης τα Lidl διαθέτουν ελληνικά κίτρινα τυριά σε προσιτές τιμές.

Σκληρά τυριά

Μάθαμε τα σκληρά τυριά παρμεζάνα, ρεγκάτο Ιρλανδίας, σκληρό τυρί Δανίας κλπ. Είναι ντροπή μας να επιλέγουμε εισαγόμενα τυριά όταν η Ελλάδα μας διαθέτει καταπληκτικές παραγωγές. Επιλέξτε Όλυμπος, Κολιός, και τόσες άλλες ελληνικές επωνυμίες. 

Αλλαντικά

Διαθέτουμε πολύ καλές εταιρείες αλλαντικών, με εξαιρετικά προϊόντα. Ας βάλουμε στην άκρη το προσούτο.  

Μακαρόνια Barilla και άλλα εισαγόμενα

Αντιπροτείνουμε τα μακαρόνια misco εγχώριας παραγωγής, τα μακαρόνια Μέλισσα, Stella αλλά και τα μακαρόνια του Lidl που είναι εγχώριας παραγωγής

Σοκολάτες - Σοκολάτα σκόνη ροφήματος κλπ

Κόψτε προϊόντα Nestle, Παυλίδης και ριχθείτε σε προϊόντα ΙΟΝ και Γιώτης. Δύο εξαιρετικές ελληνικές βιομηχανίες που απασχολούν πολύ προσωπικό και είναι υγιέστατες, με σημαντικές εξαγωγές


Coca Cola - Pepsi Cola

Η μεν 3E έφτιαξε εργοστάσιο στην Βουλγαρία και έκανε απολύσεις. Όπως καταλαβαίνετε, δεν αρκεί που ο Κος Δαυϊδ είναι Εβραϊκής καταγωγής και μέλος της Μπίλντεμπεργκ, αποσύρει και τις παραγωγές του. Σας προτείνουμε να επιλέγετε τα Ελληνικά αναψυκτικά Epsa και Lux. Στο μόνο τομέα που μπορούν να ζηλέψουν οι ελληνικές εταιρείες τις πολυεθνικές είναι στο μάρκετινγκ. Αλλάξτε λίγο τις συνήθειες σας. Ετσι και αλλιώς τα προϊόντα τύπου Cola δεν είναι ποιοτικά. Κάθε άλλο. 

Whisky-Vodka και λοιπά εισαγόμενα

H Ελλάδα είχε εξελιχθεί στην καλύτερη αγορά οινοπνευματωδών στην Ευρώπη. Γυρίστε την κατανάλωση σε τσιπουράκι, ρακί κλπ Αν αυτή η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων γυρίσει στην Ελλάδα, θα δείτε να δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας. 

Heineken-Amstel-Εισαγόμενες μπύρες

διαθέτουμε και ελληνικές μπύρες όπως της Fix, Craft, Πειραϊκή Ζυθοποιϊα. Μην παίρνετε τις μπύρες Lidl. Είναι φθηνές αλλά είναι Γερμανικές (σας θυμίζει τίποτα η προέλευση;). 

Εισαγόμενα Κρασιά

Δυστυχώς έχουμε και το φαινόμενο να καταναλώνουμε εισαγόμενα κρασιά. Επιλέξτε ελληνικά κρασιά. Θα τα βρείτε στα Lidl σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι τιμές των κρασιών στα ελληνικά super markets οφείλονται σε πολιτικές εκπτώσεων που επιβάλλουν οι αλυσίδες λιανικής και τις οποίες εκπτώσεις δεν τις μετακυλίουν στους καταναλωτές. Τιμωρήστε τους και αγοράστε φθηνότερα από το Lidl. Αν συνετιστούν, επιστρέφουμε στις Ελληνικές αλυσίδες.

Αγροτικά Προϊόντα

Η Ελλάδα μα εισάγει μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων. Αποφεύγετε την αγορά τους. Καταναλώστε ελληνικά εποχικά προϊόντα. 

Διακοπές στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό;

Φυσικά προτιμήστε διακοπές στην Ελλάδα. Στα χρόνια που έρχονται περιορίστε τις διακοπές στο εξωτερικό. Στηρίξτε την Ελλάδα μας με κάθε τρόπο. 

Πρατήρια Βενζίνης-Πετρελαίου

Το πετρέλαιο και η βενζίνη προέρχονται από τα ελληνικά διυλιστήρια, και για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να επιλέγετε BP. Η Shell έχει εξαγοραστεί από τον Βαρδινογιάννη. 

Γιατί να καταναλώνετε Ελληνικά Προϊόντα

Στηρίζοντας Ελληνικές Επιχειρήσεις:

1.  δημιουργείτε θέσεις εργασίας
2.  βοηθάτε την ανάπτυξη τους
3.  μειώνετε την περαιτέρω διείσδυση των πολυεθνικών 

Έχει υπολογισθεί ότι αν μεταβάλλουμε την χρήση 500 ευρώ ανά έτος, από εισαγόμενα σε εγχώρια προϊόντα, τότε 100 εργαζόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία 20 νέων θέσεων εργασίας. 

Βοηθήστε την Ελλάδα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: