Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020

Ο Κοροναϊός αποκάλυψε το Πραγματικό Πρόσωπο των Πνευματικών Ηγετών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Οι Έλληνες Μητροπολίτες προ της εποχής του Κοροναϊού, είχαν μια άνετη καθημερινή αυτο-προβολή. Τα ποίμνια με πίστη άκουγαν τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, διάβαζαν τα όμορφα βιβλία τους, και τιμούσαν τις αρχιερατικές λειτουργίες γεμίζοντας τις Εκκλησίες. 

Και ήρθε η αποκαθήλωση τους στο Πάσχα. Μέσω της Ιεράς Συνόδου, αποδέχθηκαν ιδιαίτερα εύκολα και χωρίς αντιστάσεις, να υποβιβασθεί η Εκκλησία κάτω από το τελευταίο μικρομάγαζο που πουλάει τσίχλες, κρουασάν, μπύρες και ... προφυλακτικά. 

Αποδέχθηκαν οι Προβεβλημένοι και Θεοπρόβλητοι Αρχιερείς να επιτρέπεται η προσέλευση στα καταστήματα τροφίμων σε αναλογία 1 ατόμου ανά 20 τ.μ. και να μην επιτρέπεται μια αντίστοιχη
ρύθμιση έστω και υποδεέστερη αναλογία στις εκκλησίες.

Με την τέλεση Θείων Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών και με την άσκη δίωξης σε Ιερείς που κοινώνησαν ολίγους πιστούς, αποδέχθηκαν στην πράξη την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας στους Πιστούς, αποδεχόμενοι την φιλολογία ότι μεταδίδονται νοσήματα μέσα από την Θεία Κοινωνία. 

Αποδέχθηκαν οι Προβεβλημένοι και Θεοπρόβλητοι Αρχιερείς, να απαγορευτεί η διανομή Αγίου Φωτός στους ενδιαφερόμενους Χριστιανούς ενώ τα σουβλατζίδικα μπορούν να παραδίδουν κατ'οίκο σουβλάκια. 

Όπως καταλαβαίνετε τα βιβλία με δικές τους διδασκαλίες που εκδίδουν, είναι λόγια χωρίς νόημα. Δεν αξίζουν να είναι Πνευματικοί Οδηγοί μας. Τιμή αξίζει σε όλους εκείνους τους Κληρικούς που αντιστάθηκαν με λόγια και με έργα. Τιμή αξίζει στους Αγίους που το έργο τους και τον βίο τους δίδαξαν. Τιμή αξίζει στον π.Νεόφυτο Μόρφου που αντιστάθηκε παρά το ότι πέρυσι είχε υποστεί διωγμό. 

Ευχόμαστε να κάνουν την αυτοκριτική τους, να μετανοήσουν και να μετατραπούν σε Λέοντες της Ορθοδοξίας που θα αντισταθούν στον επόμενο διωγμό της Ελληνικής Πολιτείας. Κανένας Μητσοτάκης και κανένας Χαρδαλιάς δεν δικαιούται να απαγορεύει καθολική απαγόρευση προσέλευσης στα Θεία Μυστήρια. 

Κανένας Μητροπολίτης και Ιερέας δεν έχει δικαίωμα να συναινεί στην απαγόρευση τέλεσης των Ιερών Καθηκόντων τους που δεν είναι παραχώρηση της Πολιτείας αλλά Δώρο Θεού.  Δεν υπάρχουν σχόλια: