Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν διακήρυξε ότι δεν τον δεσμεύουν τα «τεχνητά σύνορα» και ξεκινά για τη Μεγάλη Τουρκία

Δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. (Πηγή) Το Σάββατο διακήρυξε σε ομιλία του στη Σαμψούντα του Πόντου ότι δεν τον δεσμεύουν τα τεχνητά σύνορα της Συνθήκης της Λωζάνης και ξεκινά να χαράσσει τα σύνορα της Μεγάλης Τουρκίας, όπως ορίζονται από τον τουρκικό «Όρκο του Έθνους», αρχής γενομένης από τη βορειοδυτική Συρία.

«Τη Μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές», εδήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Σαμψούντα.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν (σ.σ. στη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923).

»Μετά την Εφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο.

»Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» πρόσθεσε ενώ ανέφερε πως
«ακολουθεί η Ιντλίπ και η Μανμπίτζ (σ.σ. στη βορειοδυτική Συρία).

»Αν κάποιοι, κάτω από τη μύτη μας επιμένουν, βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μας και προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν».

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Το τι ακριβώς εννοεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πώς αυτό απειλεί ευθέως και την Ελλάδα μπορείτε να το διαβάσετε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας από το Σάββατο.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Ο «Όρκος του Έθνους» και ο όρκος του Ερντογάν» και θα το βρείτε στη σελ. 19 της «Νέας Σελίδας»:

Δεν υπάρχουν σχόλια: