Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο ισχυρός Ερντογάν και η διεκδικητική Τουρκία, το μεγαλύτερο αγκάθι για την Ελλάδα. (συνέντευξη με τον διεθνολόγο, Κ Φίλη)

Σε όλα τα διεθνή τραπέζια συνομιλιών όταν η Ελλάδα βάζει το θέμα των Σκοπίων ως εθνικό προβληματικό θέμα τότε η αντίδραση όλων ακόμη και τις Αμερικής είναι μια : " Μα εσείς έχετε το πρόβλημα με την Τουρκία , έχετε την οικονομική κρίση και φοβάστε τα Σκόπια;"

Εν ολίγοις, δεν έχουν άδικο στο θέμα ότι η Τουρκία είναι όντως ένα σοβαρό θέμα που παραμένει άλυτο και είναι δύσκολο να μπει σε μια γραμμή εξαιτίας κυρίως των διεκδικήσεων της γειτονικής χώρας.

Ο Διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης μας μιλάει για τον Ερντογάν , την Τουρκία και το Ισλάμ , το τρίπτυχο δηλαδή, που κατάφερε να δυναμώσει ως ηγέτης ο Ερντογάν ενώ την ίδια ώρα την έχει θέση και σε σοβαρό κίνδυνο ισορροπίας. 

Μπορεί να μη ξέρουμε τι ακριβώς είπαν οι Ερντογάν Τσίπρας στην συνάντησή τους στην Αθήνα αλλά μετά από αυτήν από τη μία μειώθηκαν ελάχιστα οι ροές και εντάθηκαν οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος ηγέτης δεν θέλει θερμό επεισόδιο από τη μια, όμως από την άλλη οι στρατιωτικοί του θέλοντας να του δείξουν την τυφλή τους αφοσίωση δημιουργούν από μόνοι τους επεισόδια φέρνοντας πιο κοντά στην πραγματικότητα την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Στην συνέντευξή του ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης μάλιστα, μιλάει για την φυσιογνωμία του Τούρκου ηγέτη ο οποίος, θεωρεί ότι ήταν αρκετά προσεχτικός όταν ήρθε στην Ελλάδα ενώ εξηγεί πως κατάφερε να δυναμώσει το πολιτικό του ανάστημα στην χώρα του και να φέρει το Ισλάμ στην εξουσία. Σημειώνει μάλιστα ότι έδωσε μάχες για να επιβιώσει πολιτικά και αν δεν προσέξει τις σημερινές του κινήσεις τότε ίσως να αποσταθεροποιήσει την Τουρκία

Ο διεθνολόγος αναλύει το τρίπτυχο Τουρκία Ισλάμ Ερντογάν και μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του

Παρακολουθήστε την συνέντευξή του στην Μαρία Γιαχνάκη: Ερντογάν, ο ισχυρός ηγέτης και η Τουρκία των διεκδικήσεων (Πηγή)


Δεν υπάρχουν σχόλια: