Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

O Σκουρλέτης ζητά από τον Καμμένο να στηρίξει την προδοτική θέση της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό

Στην Καθημερινή  εμφανίζεται το κατωτέρω δημοσίευμα για την πίεση που ασκεί ο Σκουρλέτης στον Καμμένο να στηρίξει την πολιτική της Κυβέρνησης για το Μακεδονικό. Ευθέως δηλαδή του απαιτεί να στηρίξει την Κυβέρνηση για να μην χαθεί η δεδηλωμένη. Δηλαδή η δεδηλωμένη είναι πιό σημαντική από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Διαβάστε και φρίξτε με τα υποκείμενα της Πολιτικής Ζωής του τόπου, που ο Ελληνικός Λαός τους πληρώνει. 

Για το μείζον θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους τοποθετήθηκε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν είναι ένα θέμα της καθημερινότητας, αλλά ένα ζήτημα που μας απασχολεί 25 χρόνια», είπε για
το Σκοπιανό ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας πως «απαιτείται η μέγιστη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες».

«Η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της, ο Πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης», είπε σχολιάζοντας τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό και συνέχισε τονίζοντας πως «η θέση του κ.Καμμένου αφορά τον Πάνο Καμμένο και μόνο».

Ο Πάνος Καμμένος «ως Υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση», είπε και συμπλήρωσε πως είναι «άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ». Χαρακτήρισε επίσης, «λάθος» την πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε «εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση, που θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας».

«Θεωρώ λάθος τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη συγκέντρωση», είπε και έκανε λόγο για «πολλαπλά λάθη των ΑΝΕΛ πάνω στο ίδιο θέμα».

«Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη», είπε, ευχόμενος «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση».

Απαντώντας στην αντιπολίτευση χαρακτήρισε «αίολο» το επιχείρημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του σκοπιανού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικά υπεύθυνο» και διερωτήθηκε «ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ;».

Τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτήν την προσέγγιση από τότε που ήταν στο 3% μέχρι και σήμερα που είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει πιο ξεκάθαρη θέση;», είπε σχετικά.

Σχετικά με την ενημέρωση της αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων, είπε πως «η συζήτηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο και πρόσθεσε ότι«θα εξαρτηθεί το αν θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Για το στόχο των διαπραγματεύσεων, σημείωσε πως δεν πρέπει «να τεθούν με κανέναν τρόπο ζητήματα αλυτρωτισμού», συμπληρώνοντας πως «με βάση αυτή την κατεύθυνση θα διασφαλίσουμε την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Χαρακτήρισε «ευκαιρία» την παρουσία της τωρινής κυβέρνησης των Σκοπίων, για τη λύση του ζητήματος και είπε πως «ο καθένας θα κριθεί για την ψήφο του», όταν η πρόταση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις, θα έρθει στη Βουλή προς ψηφοφορία.

Σχετικά με τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «υπήρξαν φωνές που ήθελαν να βάλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ», συμπληρώνοντας πως «ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος που του αναλογεί».

«Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς», ανέφερε σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: