Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Κυρ: Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την Ελλάδα

Ενα καθαρό “όχι” για την λύση που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα τη ονομασίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

“Δεν πρόκειται να δεχτώ να διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δε θα δεχτώ την ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα, κόβοντας κάθε γέφυρα συναίνεσης με την κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

“Η λυση θα πρέπει να αναζητηθεί σε μία άλλη χρονική συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά αποδείξει
έμπρακτα ότι μπορεί να κάνει βήματα. Σε κάθε δημοκρατία είναι ο λαός που καθορίζει την ιστορία του. Για εμάς το ζήτημα τελειώνει εδώ. Εμείς συνένοχοι σε μία ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει τη ψυχή του έθνους δε θα γίνουμε” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής.

Από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές.

“Εχω μια φωτογραφία με τον παππού του Κυριάκου Μητσοτάκη που πολέμησε στη Σιάτιστα. Δικαιούμαι να είμαι υπερήφανος. Δε δέχομαι οι αγώνες αυτοί που εξακολουθούν σήμερα να συγκινούν να γίνονται αντικείμενα υποτίμησης. Δεν ήταν ακραίοι , ήταν πατριώτες οι παππούδες μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε ξανά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

“Ολοι οι Ελληνες είμαστε πατριώτες, αλλά οι Ελληνες δεν τον εμπιστεύονται. Ετσι φτάσαμε στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης γιατί οι πολίτες δε δέχονται να παίζουν κάποιοι με τον πατριωτισμό τους. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που εκφράστηκε δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή κάποιοι να τους χαρακτηρίζουν έτσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σημείωσε τι θα έκανε εκείνος αν ήταν στη θέση του πρωθυπουργού.

“Πρώτα από όλα θα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς όπως έγινε το 2008. Θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή με ειλικρίνεια. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα απτά δείγματα γραφής πριν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Δε θα συζητούσα τίποτα αν δεν άλλαζε πρώτα το σύνταγμα των Σκοπίων”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μυστική διπλωματία, αφήνοντας εκτός τα πολιτικά κόμματα. “Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ένα στοιχειώδες κλίμα συναίνεσης. Δεν ένωσε τον λαό γιατί δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες του. Διαπραγματεύεται μυστικά θέλοντας να παγιδεύσει την αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη αυτού του τόπου”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης,από την ομιλία του οποίου δεν έλειψε η αναφορά στον Κώστα Καραμανλή και στο Βουκουρέστι.

“ Το 2008 σε μία κρίσιμη συγκυρία με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυχτικά, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων. Πού ήταν τότε όλοι αυτοί;Υπέγραφαν κείμενα για την αποδοχή της χώρας με το συνταγματικό της όνομα. Οχι μαθήματα σε εμάς λοιπόν, όχι μαθήματα από αυτούς που τότε υπονόμευαν το διαπραγματευτικό μας αγώνα. Γιατί χάριν στην απόφαση του Βουκουρεστίου η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματεύεται σε καλύτερες συνθήκες. Εσωτερικά διχασμένη, πολιτικά απομονωμένη, κοινωνικά έκθετη” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση με σφοδρότητα για τους χειρισμούς της στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία και επέμεινε στη διεύρυνση του κόμματος.

“Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη μάχη και οφείλουμε να βρεθούμε δίπλα στον πολίτη. Ακούμε τους πολίτες, τους οπλίζουμε με επιχειρήματα. Διευρύνουμε το κόμμα μας. Είμαστε στην τελική ευθεία και με την πανηγυρική υιοθέτηση του νέου κανονισμού της πολιτικής επιτροπής. Οι επόμενες εκλογές προέδρων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα γίνονται από τη βάση. Σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Δεν περισσεύει κανείς, τώρα είναι η ώρα να βγούμε από τα χαρακώματα του χθες και να μπούμε στο δρόμο του αύριο” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος και στον νέο τρόπο εκλογής των περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ.

“Οι Ελληνες δεν περιμένουν τίποτε από τον κ. Τσίπρα, δεν αξίζει άλλη ευκαιρία, δε θα έχει άλλη ευκαιρία. Στα ΜΜΕ η κυβέρνηση χτίζει συμμαχίες. Νέες εφημερίδες εκδίδονται με το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου”, τόνισε με νόημα και έστειλε μήνυμα ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν.

Φωτογραφία: Ιntime

Δεν υπάρχουν σχόλια: