Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Έχουμε μπλέξει άσχημα...

Του Κώστα Στούπα 

Έχουμε μπλέξει άσχημα...

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τα κίνητρα διάφορων παράλογων αποφάσεων του μυαλού ενός αριστερού καλοζωισμένου με τις ανέσεις και τον πλούτο του καπιταλισμού.

Κάποιος που έχει κληρονομήσει μια περιουσία χωρίς να κοπιάσει είναι πολύ πιο εύκολο να την χάσει σε σχέση με κάποιον που έχει κοπιάσει. Σ’ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε ως κοινωνία.

Με τα λεφτά του "μπαμπά” πουλάνε αριστεριλίκι και ανθρωπισμό.

Για την ακρίβεια με τα δανεικά που εξασφάλισαν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Σημίτης εντάσσοντας την "μπανανία” στο πιο ισχυρό κλαμπ των ανεπτυγμένων δημοκρατικών χωρών, διάφοροι καλοζωισμένοι "μπούληδες” παριστάνουν τους Τσε Γκεβάρα και τους Κάστρο.

Ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου ήταν η αιτία που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές επικίνδυνοι εγκληματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους όπως ήταν φυσικό συνέχισαν τη δράση τους.

Σαν αφορμή αυτού του παραλογισμού αναφέρεται η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είναι προφανές όμως ότι η αιτία βρίσκεται κάπου μεταξύ αριστερού θολού ανθρωπισμού και συνδιαλλαγής με τους "συντρόφους που κάνουν λάθος” του ένοπλου αγώνα.

Όποιος έχει διαβάσει τις αριστερίστικες αγιογραφίες για τον δολοφόνο ληστή τραπεζών Ζακ Μεσρίν μπορεί να αντιληφθεί την οπτική γωνία από την οποία λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

Οι αριστεροί ουμανιστές πιστεύουν πως ο άνθρωπος γεννιέται καλός και είναι οι κοινωνικές συνθήκες που τον κάνουν κακό και εγκληματία. Κατά συνέπεια αν αλλάξουν οι κοινωνικές συνθήκες θα έχουμε μια κοινωνία αγγέλων.

Η παρακάτω ιστορία είναι ενδεικτική.

Την εποχή του Στάλιν στην ΕΣΣΔ οι αρχές ασφαλείας κλήθηκαν να εξιχνιάσουν μια περίπτωση ενός κατά συρροήν δολοφόνου. Μετά την εξουδετέρωση του δολοφόνου οι αξιωματικοί της αστυνομίας πιέστηκαν να μην αποκαλύψουν τα δεδομένα της υπόθεσης αλλά ένα σενάριο πως επρόκειτο για κάποιον πράκτορα του καπιταλισμού που αποσκοπούσε να αμαυρώσει το σοσιαλιστικό παράδεισο.

Κατά τις αρχές, αφού στη σοσιαλιστική κοινωνία δεν υπάρχει ιδιοκτησία και ανταγωνισμός δεν υπάρχουν και εγκληματίες. Άρα, πως θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν δημοσίως πως στον σοσιαλιστικό παράδεισο "φύτρωσε” ένας κατά συρροήν δολοφόνος;

Μόνο όσοι γνωρίζουν τα στερεότυπα με τα οποία προσεγγίζει την πραγματικότητα η παρέα που μας κυβερνά μπορεί να αντιληφθούν το μέγεθος του ρίσκου που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προχθές ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την κατάργηση του ίδιου του νόμου του γιατί όπως είπε ολοκλήρωσε το έργο της αποσυμφόρησης των φυλακών. Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης είπε δημόσια, η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τον νόμο...

Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια συμβαίνουν και στην οικονομία. Ο κ. Τσακαλώτος πήγε στο Eurogroup της Δευτέρας πιστεύοντας πως αντιπροσωπεύει τη νέα Σιγκαπούρη των Βαλκανίων, καθώς ισχυρίζεται πως υπάρχουν τόσες πολλές αποφάσεις για επενδύσεις στη χώρα που θα αναγκαστεί να βάλει φίλτρα για να επιλέγει αυτές που του αρέσουν.

Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση βρίσκονται "αλλού”...

Η πραγματικότητα είναι πως η καθυστέρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απειλεί να τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα και να επαναφέρει τους εφιάλτες του 2015 με ακόμη χειρότερη μορφή...

Οι Ευρωπαίοι και ο SSM είχαν σαν στόχο να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια από 49% σε 42% του συνόλου των δανείων στα τέλη του 2018. Αφού ψηφίστηκαν οι νόμοι ο στόχος φαινόταν εφικτός. Εξ ου και οι νότες αισιοδοξίας...

Δεν ήξεραν όμως πως οι νόμοι που ψηφίστηκαν δεν εφαρμόζονται. Κάποια στελέχη της κυβέρνησης το είχαν παραδεχτεί και δημόσια πως ψηφίζονται για να πάρουμε τη δόση αλλά δεν θα εφαρμοστούν...

Ενώ λοιπόν τους τελευταίους μήνες οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία έπεφταν βροχή, το χρηματιστήριο προεξοφλούσε και συνεχίζει να προεξοφλεί άσχημες εξελίξεις.

Η στήλη δίνει μεγαλύτερη σημασία σε αυτά που λένε οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο παρά στις αμπελοφιλοσοφίες του κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου και του κάθε κ. Παρασκευόπουλου....​

Δεν υπάρχουν σχόλια: