Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Καλεντερίδης … Σημάδια διάλυσης της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης

► Ζούμε στη χώρα όπου μια περιφερειάρχης, που είναι κατά νόμον υπεύθυνη, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία, να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας, μετά από 16 θανάτους –που επήλθαν ακριβώς γιατί δεν υπήρχε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών– υποβάλει μήνυση για να αποδοθούν ευθύνες στους… υπευθύνους!

► Ζούμε στη χώρα όπου ένας φερόμενος ως εκπρόσωπος ξένης χώρας, για αγορά από την Ελλάδα πολεμικού υλικού, παίρνει στο τηλέφωνο Έλληνα ταξίαρχο, του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, και τον απειλεί ευθέως γιατί δεν είναι ευχαριστημένος από τη στάση που τήρησε ως υπηρεσιακός παράγοντας για το θέμα.

► Ζούμε στη χώρα όπου ο Πρόεδρος της Βουλής μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάνουν τους ταξιτζήδες σε μια σπείρα παρανομούντων, οι οποίοι μετά από λίγες μέρες εισβάλουν σε μια πρεσβεία ξένης χώρας, κατεξευτελίζοντας διεθνώς τη χώρα που λέγεται Ελλάδα.

► Ζούμε στη χώρα όπου στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος συλλαμβάνεται μέσω νόμιμων ακροάσεων να συνομιλεί παρανόμως με άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία, διαπραγματευόμενος μαζί τους τη θέσπιση νόμου που βολεύει τους καταδικασμένους τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και νόμος που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, από τις οποίες δεν θα είχε το δικαίωμα να ζητήσει άδεια κανένας Κουφοντίνας.

► Ζούμε στη χώρα όπου αμέσως μετά την παράνομη αυτή πράξη, αντί να συλληφθεί ο συνομιλών παρανόμως, έρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης παρακαλώ να του παράσχει κάλυψη και στη συνέχεια η Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει το νόμο που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ.

► Ζούμε στη χώρα όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει την ψήφιση νόμου –και η Βουλή των Ελλήνων τον ψηφίζει– με τον οποίον αποφυλακίζονται σκληροί αμετανόητοι δολοφόνοι και βιαστές, οι οποίοι αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους συνεχίζουν να δολοφονούν και να βιάζουν, και ο θεσπίσας το νόμο υπουργός αλλά και το κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να νιώθουν υπερήφανοι με την πράξη τους αυτή.

► Ζούμε στη χώρα όπου η κυβέρνηση δείχνει κατανόηση σε συμμορίες που κατέχουν μια συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας στην οποία δεν επικρατούν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, αλλά ο νόμος της ζούγκλας.

► Ζούμε στη χώρα όπου όποιος του κατέβει καταλαμβάνει δημόσια κτήρια, τα οποία λεηλατεί, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρούν στάση που δείχνει ότι στην ουσία επικροτούν τις καταλήψεις και τις καταστροφές, αντί να εφαρμόζουν το νόμο. Ζούμε στη χώρα που ο πρωθυπουργός της ξεκίνησε την… καριέρα του ως καταληψίας! Όχι, δεν περιορίζονται στα παραπάνω τα φαινόμενα διάλυσης της χώρας.

Η Ελλάδα είναι σε βαθιά παρακμή, χωρίς πνευματική, πολιτική και οικονομική ηγεσία. Η διαφθορά, η οικογενειοκρατία, ο κομματισμός επί δεκαετίες δημιουργούσαν ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, παιδείας, λειτουργίας του κράτους και της αγοράς, ένα μοντέλο που επηρέασε την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου Έλληνα.

Όλα αυτά οδήγησαν στην οικονομική κρίση, την οποία εκμεταλλεύτηκαν περιθωριακά στοιχεία που έκαναν έφοδο στην εξουσία και οδηγούν την πατρίδα όχι απλώς σε χειρότερα, αλλά σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια. Όμως δεν υπάρχει μόνο η νεολαία των βορείων προαστίων και των πλουσίων «αριστερών» υπουργών που κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εκ του ασφαλούς, στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας.

Το άρθρο αυτό απευθύνεται στους απλούς πολίτες και κυρίως στην ελληνική νεολαία, η οποία πρέπει να διεκδικήσει και να πάρει στα χέρια της τις τύχες αυτής της ένδοξης και συνάμα δύστυχης χώρας. Οι νέοι της Ελλάδας –και εκείνοι που από ανάγκη βρίσκονται στο εξωτερικό και εκείνοι που είχαν την τύχη να μείνουν και να υπηρετήσουν από διάφορα πόστα αυτήν την πατρίδα– πρέπει να κάνουν τη δική τους δημοκρατική επανάσταση.

Για να σωθεί η Ελλάδα από τα χέρια των ανεύθυνων ανίδρωτων καταληψιών που εφόρμησαν στην εξουσία, αλλά και από τα χέρια των διαφόρων βαρόνων που και να θέλουν δεν μπορούν να σώσουν την πατρίδα, πρέπει να βρεθούν νέοι με όραμα, ηθική, εντιμότητα και πατριωτισμό. Τους περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: