Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

"Έτοιμη να ανάψει η μεγάλη φωτιά στην Τουρκία"

Μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων γύρω από τον κουρδικό θύλακα του Afrin, παρατηρείται αυτές τις μέρες, ενώ ο ψυχολογικός πόλεμος κατά των Κούρδων συνεχίζεται καθώς η Άγκυρα εκτοξεύει συνεχώς απειλές για εισβολή από όλες τις πλευρές.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά την χθεσινή μέρα 3.500 φορτηγά μετέφεραν στην συνοριακή περιοχή Τουρκίας Συρίας απέναντι από τον κουρδικό θύλακα, όπλα και πολεμοφόδια και η αποστολή αυτή χαρακτηρίζεται σαν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Από την άλλη πλευρά οι Κούρδοι συνεχώς οχυρώνονται και φέρονται αποφασισμένοι να
πολεμήσουν μέχρι εσχάτως ενώ μέσα στην Τουρκία το ΡΚΚ φέρεται έτοιμο για χτυπήματα-αντίποινα.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα αναφέρει ότι περίπου 200 Τούρκοι κομάντος έχουν εισέρθει στην İdlib, ελέγχοντας την περιοχή νότια του Afrin.

Η συνέχεια αναμένεται πολύ θερμή μέχρι μεγάλης… «φωτιάς». Το ερώτημα αυτή η φωτιά είναι ποιούς θα κάψει.

Το σχέδιο του μεγάλου Κουρδιστάν που θα περιλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις της Τουρκίας, προβλέπει σαν κύριο και βασικό στόχο την έξοδο στην Μεσόγειο, έτσι ώστε να έχουν θαλάσσια πρόσβαση οι πετρελαιοπηγές που θα περιέλθουν στην κουρδική κυριότητα.

Αυτό αποκαλύπτουν πολλά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι περίπου 270 χιλιάδες χιλιόμετρα τουρκικών εδαφών θα είναι η διέξοδος προς την Μεσόγειο.

Τα βήματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το οποίο σημειωτέον όπως αποκαλύπτεται έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, από το 1990, από τους Ισραηλινούς και Αμερικανούς, είναι η καντονοποίηση της Συρίας, η ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και η ένωση των κουρδικών επαρχιών της Τουρκιάς.

Όσον αφορά την Τουρκία, γίνεται λόγος για μεγάλες εκτάσεις από την Σεβάστεια, το Μους, μέχρι την Αλεξανδρέττα, δηλαδή το μεσογειακό λιμάνι της επαρχίας του Hatay.Συγκεκριμένα αναφέρονται οι επαρχίες Sivas, Tunceli, Adana, Gaziantep, Elazığ, Kars, Mardin, Hakkari, Hatay, Bitlis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Muş, Malatya και Erzincan που θα περιληφθούν στο σχέδιο του μεγάλου Κουρδιστάν, με τις… «ευλογιές» των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ
http://anargyros61.blogspot.gr/2017/10/blog-post_25.html

+++

Δεν υπάρχουν σχόλια: