Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ο Κοτζιάς “την είπε” στον Τσαβούσογλου για τους Γκρίζους Λύκους όταν μίλησε για ΕΛΑΜ-ΑΝΕΛ

Το ΕΛΑΜ και τους ….ΑΝΕΛ επιστράτευσε ως επιχειρήματα η τουρκική πλευρά για να υποστηρίξει την θέση της για διατήρηση εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων, θέλοντας να καταδείξει ότι η ύπαρξη ακραίων επιβάλλει προσθετα μετρά για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων αλλά και για την εφαρμογή της λύσης. 

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακντζι συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβουσογλου αναφέρθηκε με ένταση στο θέμα του ακροδεξιού ΕΛΑΜ περιγράφοντας μια κατάσταση ωσάν να είναι η ακροδεξιά οργάνωση η κυρίαρχη και πλειοψηφούσα άποψη στην Κυπριακή Δημοκρατία που θα αποτελεί απειλή για τους Τουρκοκυπρίους και έτσι δικαιολογεί την διατήρηση των Εγγυήσεων και του τουρκικού Στρατού ως εγγυητή της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων. 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιας παρενέβη και εξήγησε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει ναζιστική οργάνωση και σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ακροδεξιά ναζιστικά μορφώματα, αλλά κανένας δεν σκέφθηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει τον Στρατό, πολύ περισσότερο τον Στρατό τρίτης χώρας για να τα αντιμετωπίσει. Προσθέτοντας ότι τέτοια φαινόμενα που είναι απειλή για όλους αντιμετωπίζονται μόνο μέσω της Δημοκρατίας… 

Όμως ο κ. Τσαβουσογλου βρήκε την ευκαιρία να στραφεί προς τον Νίκο Κοτζιά και με δηκτικό τρόπο να αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και οι ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. 

Ο κ. Κοτζιάς συμφώνα με πληροφορίες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για να ρίξει την μπηχτή στον τούρκο υπουργό, καθως παίρνοντας τον λόγο του είπε ότι «οι ΑΝΕΛ είναι πατριωτικό συντηρητικό κόμμα, και σίγουρα δεν είναι …Γκρίζοι Λύκοι», υπενθυμίζοντας έτσι την συνεργασία του Ταγίπ Ερντογαν και της κυβέρνησης του ΑΚΡ με το ΜΗΡ το κόμμα των Γκρίζων Λύκων. Και συνόδευσε την απάντηση του σχηματίζοντας με τα δάκτυλα του χεριού τον χαιρετισμό σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, που πριν μερικές εβδομάδες και ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιριμ είχε σχηματίσει απευθυνόμενος στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Πηγή: Ο Κοτζιάς “την είπε” στον Τσαβούσογλου για τους Γκρίζους Λύκους όταν μίλησε για ΕΛΑΜ-ΑΝΕΛ http://mignatiou.com/2017/07/o-kotzias-tin-ipe-ston-tsavousoglou-gia-tous-gkrizous-likous-otan-milise-gia-elam-anel/

Δεν υπάρχουν σχόλια: